Резиме припрема омладинаца и кадета

24

Омладинска и кадетска селекција Црвене звезде су са максималним учинком окончали припремни период и са нестрпљењем ишчекују старт сезоне, који је на програму 12. августа, а када ће обе екипе дочекати Бродарац на теренима Омладинске школе нашег клуба.

Омладинци Црвене звезде су се окупили 7. јула, а до данас су одиграли пет пријатељских мечева, односно један у Београду и четири на теренима у Крушевцу, Параћину и Врњачкој Бањи. Први меч изабраници Ненада Милијаша одиграли су 17. јула када су по најтоплијем дану у Београду дочекали сениоре Синђелића иза јужне трибине стадиона Рајко Митић и славили са 4:2 – погоцима Вељка Вукојевића, Стефана Радујка, Уроша Тегелтије и Дарија Маркочевића.

Затим је уследио период проведен у Врањачкој Бањи од 20. до 30. јула, када су наши бисери одмерили снаге са четири екипе и остварили исто толико победа – Напретком (6:1), првим тимом Јединства из Параћина (4:1), Искром из Даниловграда (6:1) и Радничким из Крагујевца (3:0). Последњу контролну утакмицу, црвено-бели су одиграли против Хонведа, 5. августа и уписали нову победу од 3:0. На поменутим мечевима омладинска селекција Црвене звезде постигла је 22 гола, а примила свега три, док смо видели чак 13 различитих стрелаца. По три гола постигли су Дарије Маркочевић, Стефан Радујко, Вељко Вукојевић и Стефан Јовић, два пута је прецизан био Новак Гојков, док су по једном мреже ривала тресли Алекса Цветковић, Алекса Василић, Вељко Милосављевић, Ненад Кривокапић, Матеја Бубањ, Стефан Голубовић, као и Урош и Драган Тегелтија.

Са друге стране, кадетска селекција Црвене звезде је одиграла укупно шест пријатељских мечева, а занимљив податак јесте да ни на једној утакмици, изабраници Слађана Николића нису постигли мање од пет погодака. Итекако су били расположени и распуцани црвено-бели бисери рођени 2007. и 2008. године, те су уписали све победе уз невероватну гол разлику – 37:4. Први меч одиграли су у Београду против екипе Олеа и славили са чак 6:1, затим су уследили мечеви у Краљеву, против Кикера (10:0) и ОФК Карађорђа (10:1), да би у Врњачкој Бањи славили против омладинаца Трајала резултатом 6:1. Пре одласка у Мађарску, одиграли су меч на теренима иза јужне трибине стадиона Рајко Митић и славили са 5:1 против Бродарца, да би на последњој провери били бољи од Ујпешта на страни са чак 8:0.

Претходни текстДошен на корак до медаље на Мастерсу у Будимпешти
Следећи текстЗвездаши на каљењу – Кахвићев првенац