Припреме започели и ватерполисти

74

Последњег дана јула припреме за нову сезону започели су и ватерполисти Црвене звезде.

Тренер победника Купа Србије Александар Филиповић окупио је 15 играча на отвореном базену на 25.мају, међу којима су и тројица новајлија. У наредној сезони капицу Црвене звезде носиће окосница тима из претходних сезона јер су црвено-бели задржали практично целу екипу, а староседеоцима су се придружили Драшко Гогов, Никола Бурсаћ и Алекса Поповић. Гогов и Поповић су поникли у Црвеној звезди, док је Никола Бурсаћ повратник.

Гогов (28) је протеклу сезону провео у Нојзи Ла Секу, а у предграђе Париза је стигао из Новог Београда. Прве кораке у базену направио је у Црвеној звезди, затим је наступао за Партизан, Печуј и Трст. Са репрезентацијом Србије је био јуниорски шампион света, а у најјачој селекцији био део Светске лиге 2022.

Бурсаћ (24) се после четири године враћа у Црвену звезду. У Црвену звезду је стигао из Земуна 2016. године и за три године наступио на 101 утакмици, уз 51 постигнут гол. Између два „мандата“ у црвено-белом био је члан Новог Београда, Војводине и Валиса.

Алекса Поповић (21) је поникао у Црвеној звезди, био је део најмлађе генерације у поновом покретању клуба. У Црвену звезду се вратио из Старог града.

Током лета наш тим су напустили Вељко Танкосић, један од најбољих стрелаца у историји клуба, који је појачао Динамо из Тбилисија и наступаће заједно са Борисом Вапенским, и Бојан Банићевић, који се вратио у редове Јадрана из Херцег Новог.

Први изазови Александра Филиповића и његов тим очекују већ од 8. септембра када ће наш тим учествовати у плеј-офу квалификација за Лигу шампиона. Победници група пласираће се у Лигу шампиона, другопласирани у ЛЕН Еврокуп.

У сезони пред нама распоред ће бити много гушћи услед репрезентативних обавеза у јануару и фебруару (Европско и светско првенство) у години ОИ у Паризу, 2024. Црвена звезда ће бранити пехар у Купу Србије већ почетком децембра, а осим у Суперлиги Србије учествоваће и у Регионалној лиги.

Претходни текстСтојан Вујко: Искрене честитке поводом оснивања СД Војводина
Следећи текстЗвездин караван по први пут обрадовао Ресавицу