Иза југа Маракане – Максимовић, Петровић и Ђурић међу сениорима

28

Одушевљен је био Марко Неђић начином на који су у сезони за нама, у Кадетској лиги Србије, играли Андрија Максимовић, Андреј Петровић и Давид Ђурић, те им уручио позив на припреме сениорског тима Графичара где су оставили сјајан утисак.

Андрија Максимовић је већ надалеко познат фудбалској јавности, с обзиром на то да важи за једног од најталентованијих играча у Србији до 18 година, а о поверењу које има код тренера Марка Неђића, довољно говори чињеница да је на свим припремним утакмицама био стартер. Питање тренутка је када ће офанзивни везни рођен 2007. године да добије шансу у првом тиму Црвене звезде.

Много ми значи поверење шефа стручног штаба Марка Неђића. Сматрам да смо сва тројица у годинама када морамо да радимо још јаче, упијамо савете од искуснијих и тежимо ка томе да будемо бољи. Биће ми велика част да играм са сениорима, заиста се радујем томе. Наравно, гледам ка првом тиму Звезде, то ми је велики фудбалски сан, али свестан сам да до тога морам још да напредујем. За сада, рад, ред и дисциплина и жеља да помогнем Графичару да оствари што боље резултате. Мислим да имамо добру екипу – рекао је Максимовић.

Годину дана старији Андреј Петровић који наступа нешто дефанзивније од Максимовића је такође успео да скрене пажњу на себе током припрема, те упише погодак против Хате и асистенцију против Инђије.

Осећам се да сам напредовао после само овог припремног периода, тако да се радујем ономе што следи и верујем да ће ми утакмице са сениорима бити од великог значаја за фудбалски развој. Добро сам се уклопио у тим, погоци и асистенције су само допринели да се додатно опустим на терену, као и савети стручног штаба на челу са Марком Неђићем. Велика је разлика између кадета и сениора, мислим да је то врло јасно, али мени одговара што се игра брже, а сматрам и да ми је Европско првенство за кадете које сам недавно играо са репрезентацијом Србије помогло у преласку међу сениоре. Наравно, сан је први тим Звезде – рекао је Петровић.

Готово све млађе селекције нашег клуба прошао је борбени леви бек рођен 2006. године – Давид Ђурић.

Спреман сам за почетак нове сезоне, иако је ово до сада најозбиљнији изазов за мене. Прија ми што сам из кадета одмах прешао у сениоре, јер то значи да клуб има поверења у мене, а након ових припрема, имам још више самопоуздања да могу да већ сад пружим допринос првом тиму Графичара. Осети се на терену колико су сениори физички јачи, али и колико је интензитет већи, међутим, пут до првог тима Звезде води преко Графичара, имамо доста примера тога у прошлости, тако да се радујем што идем утабаном стазом. Све то ми је мотив да радим још више и да уз мало среће једног дана заиграм пред пуном Мараканом – јасан је Ђурић.

Прилику да дебитују у сениорском фудбалу када је реч о званичним утакмицама имаће већ у суботу од 20 часова када ће гостовати Металцу.

Претходни текстОлањинка: Навијачи су невероватни, желим увек пуну Маракану
Следећи текстСтојан Вујко: Искрене честитке поводом оснивања СД Војводина