Наслеђе трофеја „Бора Костић“ – Иванић и Катаи носиоци традиције

37

Црвена звезда је 2021. године на стадиону „Рајко Митић“ свечано отворила ложу „Бора Костић“, када је председник нашег клуба – Светозар Мијаиловић саопштио да ће у будућности најбољи стрелци клуба током једне сезоне бити награђивани трофејом који носи име по легендарном голгетеру Бори Костићу.

Чувени Бора Костић је као најефикаснији фудбалер у историји нашег клуба, од оснивања 1945. године, постигао невероватних 230 голова. Јачином свог ударца је често ломио пречке, па се самим тим у свечаној ложи испред Звездиног музеја налази стари оквир гола који илуструје снагу шута прославњеног аса.

Прве године је трофеј „Бора Костић“ припао Мирку Иванићу који је у сезони 2020/21 одиграо 48 званичних утакмица и постигао 20 голова. Везни фудбалер наше екипе је у домаћем шампионату у 16 наврата погађао мрежу ривала, био је стрелац једног гола у Купу Србије, док је на мечевима квалификација за Лигу шампиона био прецизан на три сусрета.

Алексадар Катаи је након годину дана постао други играч који се сјајним издањима на терену изборио за вредно признање. Звездин Магико је у сезони 2021/22 уписао 47 наступа у црвено-белом дресу и одушевио голгетерским издањем. Постигао је вешти дриблер 33 гола, али је такмичарску годину завршио и као најбољи асистент екипе.

Звездина десетка је успела да „одбрани“ награду „Бора Костић“. У такмичарској години која је за нама управо је Александар Катаи био играч са највише одиграних утакмица у црвено-белом табору, али и највише постигнутих голова. Укупно 19 пута је Катаи успео да савлада противничке голмане, што је било и више него довољно за нови лауреат.

Претходни текстЧеститке репрезентацији до 18 година, Звезда је за српску кошарку увек ту!
Следећи текстДраговић: Хвала навијачима, укључио сам се у кампању за сезонске