Катаију награда „Бора Костић“

46

Најбољи Звездин стрелац у претходној сезони био је Александар Катаи са 19 постигнутих погодака, а награда „Бора Костић“ уручена му је од стране легенде нашег клуба Јована Кулета Аћимовића.

Катаи је наступио на 50 утакмица за Звезду у претходној сезони, и био један од најстандарднијих фудбалера, прво код Дејана Станковића, а затим и Милоша Милојевића. Квалитетно је Катаи и разигравао, с обзиром на то да је упутио 12 асистенција, али је ипак предњачио када је реч о погоцима. Дефинитивно, најзначајнији су били они у Лиги Европе, против Трабзонспора и Ференцвароша, али је ипак најрасположенији био против Радника и Младост ГАТ-а којима је постигао по три гола, док је два пута био нерешива енигма за одбране Спартака и Чукаричког. По један поготак постизао је против Радничког из Ниша, Колубаре, Радничког 1923, Младости из Лучана, Војводине, Вождовца и Новог Пазара.

Катаи је тако „одбранио“ награду „Бора Костић“, с обзиром да је и претходне сезоне био носилац ласкаве титуле са 33 гола, док је пре две године, ту част имао Мирко Иванић са 21 поготком.

Претходни текстУ сусрет противнику – Војводина
Следећи текстЦрвена звезда – Војводина 5:0 (2:0)