Бахар: Спремни смо да покажемо навијачима жељу за победом

31

Шеф стручног штаба нашег тима – Барак Бахар је изнео очекивања пред старт првенства и утакмицу против Војводине, коју ће фудбалери Црвене звезде одиграти на стадиону „Рајко Митић“ у недељу од 20 часова.

Веома сам узбуђен пред почетак првенства и прву тамичарску утакмицу у овој сезони. Очекујем велики број навијача на трибинама и сјајан спектакл. Можемо да обећамо једну ствар навијачима, а то је да ће видети исто оно што су гледали и на пријатељској утакмици против Фиорентине. Не говорим о головима и самом фудбалу, већ пре свега о жељи за победом – истакао је Барак Бахар.

Очекује стратег наше екипе да ће црвено-бели бити у најбољој форми пред почетак групне фазе Лиге шампиона.

– Сматрам да је екипа у најбољој форми у сваком тренутку, али свакако ће пик фоме бити на почетку Лиге шампиона. Тим је већ у овом тренутку на завидном нивоу, али је уједно и видљив напредак из утакмице у утакмицу. Очекујем да ће бити најспремнији на старту групне фазе Лиге шампиона.

Стручни штаб Црвене звезде је детаљно анализирао екипу Војводине.

– Наравно да смо испратили утакмицу коју је Војводина одиграла против Апоела и не само последњу, већ и много претхнодних мечева, како бисмо били максимално припремљени. Војводина је добар тим. Резултат који су остварили против Апоела није лош. Могу да се пласирају у наредно коло, уколико добро одраде реванш. Имамо квалитет и страст. Спремни смо и свесни чињенице ће се Војводина бранити на нашем терену, као и да ће можда бити потребно 20 или 30 минута да се постигне гол. Имамо паметне и способне играче, који могу да реше утакмицу у нашу корист.

Није желео Барак Бахар да говори о могућим појачањима.

– Рекао сам прошли пут да ћу о играчима који су ми неопходни говорити са менаџментом клуба, никада то нећу износити у медије. Задовољан сам тренутним тимом, а уколико будем имао неку жељу обратићу се господину Терзићу.

Осврнуо се израелски стручњак и на утакмицу против Фиорентине.

Наравно да увек постоје добре и лоше стране сваке утакмице, чак и када се победи убедљивим резултатом и кад екипа постигне пет голова. Могли смо до још неког поготка, али смо такође могли и да примимо гол. Осврнућемо се на тај меч. Тек смо на почетку, играчи се још увек уигравају и боље упознају. Очекујем да ћемо бити све бољи.

Шеф стручног штаба – Барак Бахар је на утакмици против Фиорентине носио мајицу са натписом Токио, па је представнике медија интересовало, да ли могу да очекују успехе сличне онима који су остварени 1991. године у Барију и главном граду Јапана.

– Не могу сада да кажем, мораћете да сачекате на тај одговор.

Представнике медија је такође занимало мишљење стратега црвено-белих о Андрији Радуловићу, који је недавно напустио наш клуб и тренутно наступа за Војводину.

– Не волим да говорим о играчима који нису део тима, причам само о онима који су тренутно део Црвене звезде.

Говорио је Бахар и о играчком потенцијалу Уроша Кабића.

– Причао сам са Кабићем пре 30 минута, али не о Војводини, његовом претходном тиму. Разговарали смо о њему и квалитетима које поседује, као што то иначе радим са свим играчима. Сјајно говори енглески и веома је талентован, управо зато је у Црвеној звезди. Предвиђам му велику каријеру, уколико буде вредно радио на њој.

Млади играчи су током припрема добили шансу и заслужили поверење Барака Бахара.

– Веома сам задовољан са младим играчима, не само на утакмицама, већ и на тренинзима. Вредно раде, желе да се унапреде и буду што бољи, то ме заиста радује. Имамо велики број бонус играча, али не волим дан раније да говорим о саставу.

Истакао је израелски стручњак да неће моћи да рачуна на Катаија и Мијатовића за меч са Војводином.

– Мијатовић има мањи проблем са повредом, уз Александра Катаија, они ће сутра одморити, сви остали су спремни.

Искористио је прилику Барак Бахар и да похвали издања Мирка Иванића.

– Веома сам срећан што се Иванић „вратио“. На почетку сам разговарао са њим и могу да кажем да расположење није било на завидном нивоу. Међутим после разговора који се тицао захтева и очекивања које имамо од њега, видљив је напредак. Мирко Иванић ради управо оно што желимо, агресиван је, напада дубину, игра висок пресинг, асистира и постиже голове. Он је играч који је потребан овом тиму.

Осврнуо се шеф стручног штаба наше екипе и на одсуство Александра Катаија.

– Катаи је повређен, свакако је део тима и био би у екипи да нема проблеме са повредом. Канга се тек вратио из Габона, с обзиром да је имао приватних проблема.

Београд је оставио леп утисак на новог тренера наше екипе.

– Не волим поређења, али свиђа ми се Београд. Изузетно је леп град. Моја породица је до јуче била у Србији, тако да смо имали прилику да уживамо у Београду. У периоду одмора од посла сам стигао сам да га обиђем и уверим се у његову лепоту.

Најавио је стратег Црвене звезде још боља издања наше екипе у наредном периоду

– Знамо каква су очекивања и да су изузетно велика, пре свега код навијача. Верујем у тим и не плашимо се успеха. Наставићемо вредно да радимо како бисмо били бољи у наредним утакмицама.

Истакао је Барак Бахар да је свестан притиска.

Волим осећај притиска, то ме покреће. Посвећен сам раду и када осетим колико људи навија за Црвену звезду и очекује добре резултате, то ме покреће да још више радим. Волим да преузмем притисак, спремни смо за наредне изазове, не плашим их се – закључио је Барак Бахар.

Претходни текстЏони, хвала на свему и пуно среће!
Следећи текстЗвездина наградна игра за Лигу шампиона