Саопштење КК Црвена звезда Меридианбет поводом Скупштине АБА лиге

46

КК Црвена звезда Меридинабет приморан је да се обрати јавности овим путем, након бројних дезинформација које су се у понедељак појавиле у српским медијима, после Скупштине АБА лиге јтд која је одржана у Загребу – а боље да се није ни одржала.

Одлука КК Црвена звезда Меридианбет да не присуствује тој Скупштини показала се потпуно исправном, јер као један од клубова који су оснивачи и сувласници ове лиге, али и клуб који у потпуности поштује Друштвени уговор, нисмо желели да слушамо монологе (са циљем да се дезинформише већина клубова) Драгана Бокана, Остоје Мијаиловића и господина Гранића „одвјетника“ АБА лиге који полако али сигурно постаје приватни адвокат овог тандема и појединих интересних група које би да воде лигу у складу са својим, а не интересима кошарке у региону.

КК Црвена звезда Меридианбет неће учествовати у фарсама и састанцима који трају сатима, и на којима не расправљамо о суштинским стварима које су важне за лигу попут календара такмичања (АБА лига је била једина лига на свету која је такмичарску 2022-2023 почела и завршила без утврђених термина утакмица – последице смо видели током маја и јуна), али и питањима која су од круцијане важности за интересе српске кошарке – попут 6 српских клубова у лиги од 14 клубова (а за које се КК Црвена звезда Меридианбет чврсто залаже), а којима се противе и поједини српски клубови, конкретно КК Партизан? Зашто?

Верујемо да је то питање много важније од пријема КК Студентски Центар Дербy у чланство привремено проширене АБА лиге (која подсећамо броји 14 клубова након КОВИД периода).

Желимо да појаснимо првенствено српској јавности да тандем Бокан – Мијаиловић уз подршку „одвјетника“ Гранића, већ 5. или 6.пут на седницама Скупштине, грубо узурпирајући инфраструктуру АБА лиге, покушавају перфидно вишесатним монолозима да „провуку“ идеју о оснивању новог регионалног такмичења (односно нову АБА лигу) у коме неће бити КК Црвена звезда, али и свих клубова који се залажу за придржавање Друштвеног уговора, Статута, бyлаwс-а такмичења и свега онога што једну лигу чини озбиљном!

Довољно је да подсетимо на случај једног српског клуба – КК Златибор који је своје право да игра АБА лигу изборио на терену у априлу 2022.године, али тамо није завршио. КК Црвена звезда Меридианбет се бори (и бориће се) да се такав случај више никада не понови!

Подсећамо јавност да се КК Црвена звезда Меридианбет придржава Друштвеног уговора АБА лиге и осим аргумената има право и закон на својој страни.

Зато нас заиста занима која се то „већина клубова“ залаже за избацивање КК Црвена звезда Меридианбет из АБА лиге, како то мисле да ураде свесни огромних санкција и тужби спонзора ове лиге (а највећи долазе из Републике Србије) и ко ће од српских клубова подићи руку за избацивање КК Црвена звезда Меридианбет – како би се коначно и једном за сва времена „пребројали“ ко се заиста залаже и брани интересе српске кошарке у АБА лиги!

Будно ћемо пратити наставак седнице Скупштине која је наводно заказана за понедељак, а КК Црвена звезда Меридианбет ће о свему детаљно извештавати јавност.

У Београду 17.07.2023.године

КК Црвена звезда Меридианбет

Претходни текстДелије из Шипова дочекале Звездин караван
Следећи текстЦрвена звезда Меридианбет креће из Београда – Распоред Евролиге 2023/24