ИН МЕМОРИАМ – Драган Соломун

65

У Београду је 17. јула преминуо Драган Соломун Соле, некадашњи ватерполиста Црвене звезде и истакнути ватерполо радник.

Рођен је 27. јула 1950. у Тузли. Омиљени спорт му је био рукомет. По доласку у Београд, наговор друга Жељка Птичека, почео је у Црвеној звезди да се бави ватерполом. Дебитовао је 1969. године и читаву каријеру је провео у омиљном клубу. Никада није играо ни за један други. Један је о најбољих стрелаца клуба а у време, када је Црвена звезда средином седамдесетих, постала квалитетан члан јаке југословенске лиге,био је њен најбољи играч, творац највећих клупских победа у то време.

Каријеру је наставио као ватерполо радник. Као директор клуба учествовао је у грађењу моћне Црвене звезде почетком деведесетих са Влахом Орлићем, Николом Стаменићем, Зораном Дракулићем… Звезда је тада освојила две титуле првака државе.

Од 1997. је био у Ватерполо савезу Југославије на месту генералног секретара. Био је први сарадник бројних председника савеза, затим Орлића, селектора Стаменића, Манојловића и Поробића. Неуморан је био у организовању великих такмичења попут Светског купа 2002, Светске лиге 2005, Европског првенства 2006, Светске лиге у Нишу 2010.

По одласку у пензију остао је у контакту са старим пријатељима. Омиљени лик, пун духа, са великим бројем пријатеља из разних области живота, био је поносан на супругу Веселу, децу Милица и Петра и унуке.

Одлазак Солета са животне сцене је велики губитак за све који су га познавали.

Комеморативна седница биће одржана у уторак 18. јула у просторијама ВСС Сметанина 2, док ће кремација и последњи испраћај бити у среду у 12 часова на Новом гробљу у Београду.

Спортско друштво Црвена звезда изражава најдубље саучешће породици и пријатељима Драгана Соломуна.

Претходни текстТурнир за најмлађе на Звездином каравану у Теслићу
Следећи текстСтартовала продаја “Премијум” и сезонских карата уживо на Маракани