Звездини млади хокејаши у Шведској на тренинг кампу

69

Док у мислима већине младих људи у Србији лето значи одмор и пре свега период који се проводи на обалама река, језера или мора, Звездини млади хокејаши имају другачије снове. Црвено-бели оклопници овога лета бирају лед и то у Шведској, тачније у тренинг кампу Римбо под стручним вођством Ненада Стојкова, спортског директора СКХЛ Црвена звезда.

У земљи где је се смркава тек у 23 часа млади хојекаши узраста У10, У12 и У14 имају довољно времена да под вођством еминентних тренера усаврше детаље најбрже колективне игре на свету. У одличној атмосфери, под будним око Ненада Стојкова и стратега на леду, Звездини хокејаши у саставу Милош Мудреновић, Пера Качунковић, Немања Димитрић, Павле Вељић, Виктор Кукић, Павле Рошуљ и Штефан Цук, затим Вук Вилимоновић, Павле и Михајло Фолић, (наши другари из Партизана), као и Лука Марко Вукелић и Лука Андрић (наши другари из НС Старс-а), али и Огњен Мартиновић који већ игра у Шведској, тренирају три пута дневно.

Период ван сезоне за хокејаше није само време за одмор већ и за тренинг. За нас је ово друга сезона како долазимо у Шведску и деца су одушевљена и што је најважније, резултат њиховог рада се види на леду – рекао је Ненад Стојков, спортски директор СКХЛ Црвена звезда.

Римбо тренинг камп који се налази на 100 километара од Стокхолма и поседује сву потребну инфраструктуру за рад младих спортиста. Ледена хала која је српским хокејашима преко потребна и током лета, као и све специфичне пратеће објекте за суве тренинге оклопника.

Постоји и време за одмор али и време за рад. Тренинг кампови се настављају јер је сезона врло близу. Сваки тренинг је корак напред до победе. Нама у Црвеној звезди је најважније да изградимо дух заједништва и да од њих створимо пре свега добре људе и грађане наше земље. Што се тиче планова јасно је сви желе да приступе потпуно припремљени за изазове у новој сезони, па тако и наши спортисти нису изузетак – истакао је Ненад Стојков, спортски директор СКХЛ Црвена звезда.

Претходни текстРезиме летњих припрема
Следећи текстМајк Тоби нова снага и појачање у рекету Црвене звезде Меридианбет!