Како освојити „Пари куп“

53

Фудбалери Црвене звезде су након јутарњег тренинга у теретани, истрчали на терене „СЦ Зенит“ и посветили се тактици пред сутрашњу утакмицу са Фенербахчеом која је на програму од 18 часова и 30 минута.

Уводне минуте тренинга, фудбалери Звезде су провели у загревању. Биле су им постављене препреке у виду ниских препона и штапова, да би на послетку у вежбу била укључена и лопта. Тек након тога, стручни штаб им је поделио маркере и оно главно је могло да почне.

Радило се на пас игри, поделили су се наши фудбалери у два тима, и са два џокера имали задатак да направе што више додавања, да би се потом читав фокус пребацио на тактику. Играло се на два гола, командовао је Барак Бахар, саветовао, али и хвалио фудбалере са добром реализацијом.

Одмах након тога, добар део тренинга био је посвећен прекидима, а Бахар се нашао у улози некога ко центрира. Играчи су имали јасну поставку и задатке у смислу тога где треба да стоје и како да нападају.

Фудбалери који не почињу сутра су тренинг окончали игром „шест на шест“ и истрчавањима.

Подсећамо да је Црвеној звезди сутра довољан бод, па чак и пораз после пенала како би освојили „Пари куп“.

1. Црвена звезда – 6 бодова (2 утакмице)
2. Зенит – 5 бодова (3 утакмице)
3. Фенербахче – 1 бод (1 утакмица)
4. Нефчи – 0 бодова (2 утакмице)

Уколико после 90 минута резултат буде нерешен, приступа се извођењу пенала, где победник осваја два, а поражени бод. Звезда је у свакој варијанти, сем у случају пораза током 90 минута, освајач „Пари купа“. У случају пораза, исход утакмице Фенербахче – Нефчи (15. јул), одредиће, да ли ћемо ми или тим из Турске бити освајачи престижног турнира.

Претходни текстМилош Теодосић стигао у своју Црвену звезду!
Следећи текстТема дана | Адам Давид, један од заслужних за Звездин убитачан пресинг