Тема дана | Живиш вечно – живот бесмртног Синише Михајловића у фотографијама

29

У среду, 6. јула у 18 часова, одржано је свечано отварање изложбе посвећене двојици легендарних фудбалера – Синиши Михајловићу и Паолу Росију. Тим поводом су се свима присутнима, који су дошли да увеличају отварање обратили брат Синише – Дражен Михајловић, као и жена Паола Росија – Федерика Капелети.

Мислим да се ми као породица никада нећемо помирити са тим да је Синиша отишао, али морамо да научимо да живимо са тим. Када сам дошао пре отварања саме изложбе да на миру погледам фотографије, предмете и експонате, где год да сам стао, за сваку ствар ми се враћао по неки филм и све што је овде носи неку засебну причу, која ми буди емоције. Србија и Београд дефинитивно заслужују овакву изложбу. Много је овде експоната који су ми драги, иако не бих да издвајам, фотографија Синише са супругом осликава његове последње дане живота и тешко ми је када год је погледам – започео је Дражен Михајловић разговор са нама.

Велика спона између два народа – српског и италијанског, био је велемајсторски извођач слободних удараца, а његов брат је истакао да је прича између Синише и Италије започела 1991. године, односно финалном утакмицом Купа европских шампиона између Црвене звезде и Олимпик Марсеја у Барију.

Доста ствари нас веже за Бари, пошто је наша крсна слава Свети Никола, стадион на ком смо освојили Куп европских шампиона такође носи тај назив. Пре непуних 20 дана, Синишина ћерка – Вирџинија се венчала управо у Барију, тако да много нас ствари веже за овај, можемо рећи историјски град за сваког звездаша – закључио је Дражен Михајловић.

Претходни текстСпајић: Озбиљно се спремамо за Лигу шампиона
Следећи текстМилијаш окупио омладинце за Лигу шампиона