Све у служби тактике

38

Фудбалере Црвене звезде по устаљеном ритму на припремама данас очекују два тренинга, а преподневни је почео већ од 10 часова и потпуни фокус био је на тактици.

Овог пута, пулени Барака Бахара се нису загревали истрчавањем кругова, већ су их дочекали постављени реквизити, тачније препоне које су биле кључни елемент данашње припреме за тренинг. Различите вежбе показивао је стручни штаб задужен за кондицију, како би се тело припремило за напоре, а убрзо се прешло и на вежбу са ниским препонама.

Постављени „манекени“ означили су поделу на две екипе од по 10 играча који су имали задатак да организују нападе из последње линије тима. Фокус стручног штаба био је тај да кроз савете како да се лопта изнесе, играчи дођу у позицију за завршницу и постигну погодак, што ћемо већ сутра против Зенита од 18 часова и 30 минута имати прилику да видимо. Екипе су радиле наизменично све док на терен нису унети мали голови, када је дошло до поделе – седам на пет, односно офанзивци против дефанзиваца. Једноставно, офанзивци су имали задатак да затресу гол, док су одбрамбени фудбалери који успеју да изнесу лопту, такође пред собом имали задатак завршнице.

Потом су се голови унели на 16 метара, те се играо фудбал на два гола и видели смо мноштво сјајних потеза. Но, то није било све, јер се за крај радило на дефанизвним и офанзивним прекидима, где су млади фудбалери имали прилику да раде на центаршутевима и завршници. Тренинг је окончан истрчавањем, након чега су се наши фудбалери запутили у хотел како би добро одморили до 17 часова, када их очекује нови излазак на терен.

Претходни текстЗвездин караван обишао Врање
Следећи текстЦрвена звезда по 5. пут освојила Балкан Суперлигу