Црвена звезда по 5. пут освојила Балкан Суперлигу

70

Рагбисти Црвене звезде одбранили су шампионску титулу у Балкан Суперлиги за рагби 13.

Црвено-бели су у лигашком делу остварили свих пет победа, против Арсенала из Тивата 62:16; Партизана 42:20, Локомотиве из Софије 88:12, Радничког из Ниша 56:10 и АЕК-а у Атини 50:6. На тај начин су изборили финале плеј-офа Регионалне лиге.

Финале је одржано у суботу 2. јула У Београду, а Црвена звезда је против вечитог ривала Партизана одиграла бриљантно. На самом почетку је дошла до воћства од 12:0. У истом стилу су црвено-бели наставили и победили су Партизан убедљиво са 40:6. Постигнуто је 7 есеја који доносе по 4 поена: Р.Трифуновић, Ченгај, Вл.Дедић, Зоговић, Кокановић, Јанковић и Тодоровић, а Милош Зоговић је од 8 покушаја погодио 6 голова који носе по 2 поена.

Са овим тријумфом Звездини рагбисти су освојили 5. пут регионалну Балкан Суперлигу.

Шампионски трофеј донели су: Милош Зоговић, Мирослав Селимовски, Денис Ченгај, Рајко Трифуновић, Драган Кокановић, Вук Штрбац, Војислав Дедић, Марко Јанковић, Миодраг Томић, Милош Ћалић, Владислав Дедић, Лука Трифуновић, Никола Ђурић, Марко Јевђић, Урош Мартиновић, Балша Жарковић, Силвер Зенуни, Бошко Тодоровић, Валентино Миловановић, Ненад Жујић, Данило Косановић, Данијел Кајан, Петар Милановић, Михаило Марковић, Игор Веселинов, Ален Ченгај, Един Мехмеди, Марко Михаиловић и Лука Милојевић.

Спортско друштво Црвена звезда честитиа рагбистима, стручном штабу и меначменту РЛК Црвена звезда на изузетном резултату и титули шампиона Балкана.

Претходни текстСве у служби тактике
Следећи текстБен Бентил истеком уговора окончао сарадњу са Црвеном звездом