Драговић: Тренинзи су напорни, али знамо да нас чека Лига шампиона

32

Нови каптиен Црвене звезде – Александар Драговић сумирао је све оно што је урађено на Златибору у претходниих седам дана, где су наши фудбалери одиграли две контролне утакмице.

Имамо новог тренера и тежимо мало другачијем стилу фудбала у односу на раније, што се и види. Радимо на томе, има доста простора за напредак и најбитније је да се нико није повредио. Победили смо у две утакице, сада следи други део припрема у Русији – почео је Драговић.

Време је варирало, прво је било изузетно топло, потом киша…

За тренинг је лепше кад пада киша, јер је у Београду било претопло, буквално 35 степени. Ипак, мало смо се били ужелели и сунца на крају. Свакако, може да пада и снег, ми ћемо да тренирамо, навикли смо на то, професионалци смо.

Приметно је да се већи део фудбалске филозофије Барака Бахара заснива на пресингу.

Потпуно је другачије, сваки дан идем у пола 11 да спавам, јер сам преуморан. Форсирамо пресинг, то жели наш тренер, и веома је напорно, али добро је да је тако, јер се види да хоће да напредујемо и будемо спремни за Лигу шампиона.

Капитен је само речи хвале имао за младе.

Свака им част како се труде и колико желе да се наметну. Видим по себи колико ми падају тешко тренинзи, а имам много више припрема од њих. Дословно гледам да не паднем у несвест. Они, без поговора, прате тај темпо и могу само да им кажем – „капа доле“.

Упркос томе што су остварена два тријумфа, види Драговић простор за напредак.

Баш смо добро тренирали, остврили две победе, и најбитније је да није било повреда. Имамо још да радимо, ту је простор за напредак.

Интензитет је био такав да сем тренинга и спавања није било простора готово ни за шта друго.

Све је тешко у вези тренинга. Дословно сам на Златибору сваки дан само тренирао и спавао, ни за шта друго нисам имао снаге – подвукао је Драговић.

Претходни текстЦрвена звезда – јединствен спортски бренд у Европи
Следећи текстТема дана | Председник Звезде поздравио и наградио најталентованије