Питер Олањинка представљен у Црвеној звезди

19

Велики посао направила је Црвена звезда када је у јануару 2023. договорила трансфер Питера Олањинке и то без обештећења. Данас, крилни нападач из Нигерије који је парафирао сарадњу на три године уз могућност продужетка на још једну, је представљен.

Ново појачање је представио Митар Мркела.

Задовољство ми је да представим још једно појачање Црвене звезде у овом прелазном року. Олањинка долази из Славије Праг као слободан играч. Тамо је био најбољи фудбалер, уједно је и репрезентативац Нигерије. Носи велико искуство играња у европским такмичењима, а прошле сезоне је постигао четири гола у Лиги конференција и 11 погодака у првенству. Верујем да ће бити велико појачање за Звезду, поседује карактеристике које смо тражили код играча за његову позицију и сигуран сам да наш тим са њим добија нову физиономију и снагу – почео је Мркела.

Најавио је наш спортски директор да је Звезда близу још једног појачања.

Требало би да ускоро завршимо један посао. Остали су технички детаљи, али нећу о именима. Када је реч о одбрани, имамо доста фудбалера који могу да покрију позиције у дефанзиви, и за сада није у плану да иког доводимо, али ће свакако то зависити и од одлазака – истакао је Мркела, а затим се сликао са Олањинком који је задужио дрес са бројем 14.

Одушевљен је Олањинка доласком у Звезду.

– Имао сам већ прилику да посетим стадион и одушевљен сам Мараканом. Сјајно је бити у Звезди, осећам се одлично, сви су ме лепо дочекали и једва чекам да заиграм. Гледао сам током пролећа неколико Звездиних мечева, видео сам да имамо доста квалитетних играча и сјајан тим. Долазак у Звезду је велики корак за моју каријеру. Свестан сам да је корак напред, а промена, иако није лака, иде уз посао фудбалера. Ово је нови изазов који сам поставио пред себе.

Саиграче не доживљава као конкуренцију.

– Свестан сам да је Катаи изузетно квалитетан, али ја играм истуреније, више као нападач. Свакако, не гледам никог као конкуренцију, ту смо да правимо заједничке успехе.

Звезда има још једног амбасадора у свету, па је тако Плавшић рекао Олањинки све најбоље о нашем клубу.

– Нисмо много причали, на позајмици је у другом клубу, али оно што сам чуо је било све најбоље о Звезди.

Више воли да погађа, него да асистира.

– За мене је најважније да екипа побеђује, ипак највише волим да постижем голове, али осећам се лепо и када асистирам.

Није желео да упоређује Славију и Звезду, али је истакао да ће пружити свој максимум у Звездином дресу.

– Још увек не могу да упоредим која је екипа боља, али ћу знати одговор на то питање када будем почео да тренирам са саиграчима у Звезди. Што се тиче утакмице са Интером, даћу све од себе да поновим те игре у Звездином дресу и одушевим навијаче.

За крај, објаснио је и због чега број 14.

Када сам се повредио 2017. године, заиста ми није било лако. По повратку сам изабрао број 14 и он ми је дефинитивно драг – рекао је Олањинка.

Питер Олањинка је рођен 16. новембра 1995. године у Ибадану, граду у Нигерији, а у Европу је стигао као седамнаестогодишњак, премда је пажњу на себе скренуо нешто касније – наступајући за Дуклу из Прга, затим Зулте Варегем и на послетку за Славију Праг. Носећи дрес чешког клуба чији је био и капитен, али и најбољи играч, на 183 меча постигао је 50 погодака уз 26 асистенција.

Претходни текстИнклузивна секција посетом Звездином стадиону завршила успешну сезону
Следећи текстЛука, хвала на свему и срећно!