Никола Ћировић на корак до европске медаље

39

Никола Ћировић још једном је одушевио своје Звездаше. Одличним мечевима на Европском првенству за кадете (40 држава, 404 џудока) чији је домаћин био град Одивелас, у Португалији, Ћировић је био на корак до медаље и у конкуренцији до 90 килограма остварио пласман на пето место.

Имајући у виду да је конкуренција у дивизији до 90 килограма као и увек била одлична, сасвим је јасно да је улазак у борбу за медаљу више него одличан резултат.

Ћировић је очекивано, победом почео учешће на Европском првенству, у првом колу савладао је Словенца Озбеја Разгоршека, Италијан Кристијано Минцинеси нашао је решење за српског џудисту у друогом колу. После пораза Ћировића од Италијана, чекала га је борба кроз репасаж. У првом дуелу за улазак у борбу за бронзано одличје, Ћировић је био одличан и савладао Литванца Никиту Афанасјевса. Звездина узданица није дала места за маневар ни Румуну Александру Динчи, кога је савладао и тиме ушао у меч за бронзану медаљу. Ипак у борби која је одлучивала о власнику једне од бронзи у конкуренцији до 90 килограма, одличан Грузијац Лука Тевдорадзе успео је да нађе решење за нашег Орлића.

Никола Ћировић је Европско првенство за кадете у Одливеласу завршио као петопласирани у конкуренцији до 90 килограма. Иако се са шампионата Старог континента враћа са пласманом на пето место, Ћировић је на европској сцени показао врхунски џудо и чињеница да је био на корак до медаље јасно указује да време ради за Николу Ћировића и да његово време тек долази.

Претходни текстУжице свим срцем уз Звезду током кишовитог поподнева
Следећи текстЛековић: Свима нам је у глави Лига шампиона, максимално се спремамо