Рафална завршница – Шљивић “цепао” мреже

63

Изабраници Барака Бахара су у 18 часова истрчали на терен како би одрадили поподневни, односно укупно пети по реду тренинг у оквиру припремног циклуса на Златибору.

Као што је то био случај у јутарњим часовима снажан пљусак је дочекао црвено-беле момке по изласку на травнату површину, али ни овога пута киша није омела наше играче да напорно и вредно раде. Тренинг је трајао више од 75 минута, а у том временском периоду испуњене су све замисли стручног штаба предвиђене за ово поподне. Такође, екипи се прикључио суперталентовани млади штопер Страхиња Ераковић, који се вратио у тим након завршетка репрезентативних обавеза.

Уводни део тренинга је обележила активација играча, али се брзо прешло на даљу фазу рада. У наставку је “писала” лопта по терену, јер су наши момци увежбавали пријем и пас како би се додатно припремили за интензивнији сегмент тренинга. Уследила је позната игра “чувања лопте“ која је наменски постављена на терену краћих димензија. Као захтеви при овој вежби су постављени брзо размишљање и промена ритма кретања, док су укључени и мали голови како би игра била интересантнија.

Убрзо смо сведочили партији фудбала на два гола са примарним фокусом на завршницу и реализацију. Истакао се млади Јован Шљивић као фудбалер чији су ударци поприлично “намучили” наше голмане да сачувају мрежу, а Звездино дете је показало разорну хаубицу коју поседује у ногама. Похвале поред свих првотимаца нашег клуба су заслужили Гелор Канга и Мирко Иванић у чије шутерске способности смо се уверили много пута до сада.

Права посластица за играче је стигла на самом крају данашњег рада. Последњи захтев од стране црвено-белог стафа је била завршиница у последњој трећини терена те смо гледали прегршт атрактивних голова које су бележили фудбалери Црвене звезде.

Претходни текстЈош једна победа и титула, четврти екипни трофеј
Следећи текстДуња Спасић првакиња Србије у вишебоју и нова државна рекордерка на 60м препоне