Омри Глазер нови голман Црвене звезде

95

ФК Црвена звезда наставља да вредно ради у актуелном прелазном року, а данас је трогодишњи уговор са опцијом продужетка на још једну сезону парафирао чувар мреже репрезентације Израела – Омри Глазер који је задужио број 18.

Традиционално, појачање нам је ближе представио спортски директор Митар Мркела.

Желели смо да решимо питање позиције голмана у овом прелазном року и довели смо Омрија Глазера из Хапоел Бер Шеве. Он је репрезентативац Израела и долази на предлог Барака Бахара и његовог стручног штаба. Познају га, имају поверење у њега и сматрају да ће се одлично уклопити у све захтеве. Што се тиче других појачања, не говорим о именима, али мислим да ћемо ових дана представити још једног сјајног играча – рекао је Мркела.

Глазер је са великим поносом говорио о Црвеној звезди.

– Велика част је за мене што сам у прилици да потпишем за велики клуб као што је Црвена звезда. Желим да се докажем на терену, свестан сам да је ово шанса, али и част за мене. Сви су ме лепо и топло дочекали, а ја, једва чекам да се докажем на терену – рекао је Глазер, након чега се фотографисао са новим дресом у рукама.

Потом се мало боље представио српским медијима.

– Дајем све од себе, трудим се да будем добар, и на терену, и ван њега. Имам велико поштовање за Звезду, познајем историју клуба, а желим да пишем нове странице исте. Желим да побеђујем, освајам титуле, играм Лигу шампиона, наравно, и да будем најбољи голман у Србији.

Свестан је да је наследио некадашњег капитена Милана Борјана.

– Борјан је легенда Звезде, урадио је велике ствари за клуб, практично је постигао све у српском фудбалу, такође одлично брани и за Канаду, показао се на Светском првенству. Не познајем га, али сам чуо да је добар човек, ипак, он је Милан, а ја сам Омри и хоћу да покажем себе и своје квалитете. Не желим да ме гледају кроз призму њега, већ кроз оно што ја постигнем.

О доласку у Звезду није размишљао ни тренутак.

– Био сам изненађен, јер нисам радио са Бараком Бахаром две године, али се знамо из Израела. Ипак, знао сам да је Звезда велики клуб и нисам размишљао о другим опцијама када сам добио позив. Одмах сам рекао да.

Изабрао је број 18.

– Број 55 је заузет, тај сам хтео, али га Срнић носи, тако да сам изабрао 18. Волим и тај број, срећан је у Израелу и надам се да ће ми донети успехе.

Звездин амбасадор је свакако и Иан Веред који неретко истиче да из нашег клуба носи сјајне успомене.

– Причао сам са Ианом Вередом, играо је у Звезди и добар ми је пријатељ. Рекао ми је све о Звезди, има само лепе речи и успомене.

Има румунски пасош, што значи да би се у земљама ЕУ третирао као домаћи, али упркос другим позивима, није имао дилему.

– Звали су ме и други клубови, али чим сам чуо да ме тражи Звезда, ништа друго ме није занимало. Знам шта могу да постигнем овде – велике ствари, то је клуб са историјом и невероватним навијачима. Кад се тако погледа, нема друге опције, само Звезда.

Гледао је и двомеч из августа 2022. године када смо се састали са Макаби Хаифом.

– Гледао сам, и дефинитивно Звезда није имала среће, с обзиром на примљен гол у последњим тренуцима меча. С друге стране, велика победа Макабија. Међутим, сада Звезда игра директно групну фазу и желимо да покажемо квалитет, колико смо јак клуб и да направимо велике ствари.

Слушао је о Барију, Ливерпулу, али и чувеном тунелу на Маракани.

Нисам гледао те утакмице, али обећавам да хоћу. Наравно да сам упознат са Звездом, али оно о чему сам највише слушао је чувени тунел на Маракани. Другари који наступају за Макаби су ми причали да је то нешто невероватно и да такву буку нису чули у животу. Једва чекам да осетим то – рекао је Глазер.

Омри Глазер је рођен 11. марта 1996. године у Тел Авиву. Висок је 190 центиметара и каријеру је започео у Хапоел Ранани, где је постао млади репрезентативац Израела, док је сениорски деби уписао као голман Макаби Хаифе (62 утакмице, 76 примљених голова и 18 „клин шитова“). У међувремену се етаблирао као „јединица“ репрезентације (и два пута бивао проглашен најбољим голманом Израела), а у Црвену звезду долази из Хапоел Бер Шеве где је на 83 сусрета капитулирао свега 69 пута, уз 34 „клин шита“.

Претходни текстЛековић у конкуренцији за „Златног дечка“
Следећи текстЗвезда упалила моторе на Златибору