Учинак Звездиних репрезентативаца – Ераковићев првенац

46

Укупно седам фудбалера нашег клуба су представљали своје националне тимове на претходном окупљању репрезентација. Најзапаженији су били стрелци голова Страхиња Ераковић, Кингс Кангва и Марко Стаменић, док су се остали првотимци Звезде истакли одличним партијама.

Страхиња Ераковић је забележио нови наступ за А селекцију Србије на пријатељском мечу против Јордана, а није му дуго требало да упише првенац у дресу репрезентације. Играо се шести минут када се феноменално снашао у казненом простору противника, а потом попут искусних голгетера послао лопту у мрежу. Показао је изданак Звездине Омладинске школе да и те како може бити ефикасан приликом прекида, јер је вешто умакао противничким дефанзивцима и унутрашњим делом стопала матирао голмана противничке националне селекције.

Стрелац на претходном окупљању националних селекција је био и Кингс Кангва. Репрезентативац Замбије је приказао сјајну ролу на мечу квалификација за Афрички куп нација у тријумфу његове земље против Обале Слоноваче од 3:0. Постигао је погодак, а уз то асистирао. Проиграо је саиграча за погодак почетком другог дела игре, док је мрежу противника погодио после контранапада његовог тима када је испратио акцију до краја те натрчао на одбијену лопту и веома прецизним ударцем спаковао лопту у мрежу. Са друге стране гледали смо у дресу Обале Слоноваче нашег новог центрафора – Жана Филипа Красоа. Снажни нападач је провео на терену 61 минут, а за тај временски интервал је оставио врло добар утисак с обзиром на број освојених дуела, успешних дриблинга и продора.

Придошлица у црвено-белом тиму – Марко Стаменић је водио Нови Зеланд до победе над Катаром на пријатељском сусрету националних селекција. У 17. минуту сусрета је са дистанце врло прецизним шутем погодио сам угао гола, а током меча је уливао сигурност маневришући кроз везни ред.

Иракли Азаров је одиграо комплетних 90 минута за А репрезентацију Грузије против Кипра. Славио је тим левог бека Црвене звезде са 2:1, а хитроноги Грузин је одличним издањем поново показао огроман потенцијал. Фудбалера рођеног 2002. године очекује Европско првенство у фудбалу за играче до 21 године које се одржава у Грузији и Румунији.

Звездин крилни нападач – Осман Букари је одиграо 17 минута у ремију репрезентација Гане и Мадагарскара. Ушао је на терен у последњој четвртини сусрета и одмах направио разлику, међутим његова екипа није могла до тријумфа у оквиру квафиликација за Афрички куп нација.

Андрија Радуловић је забележио прве минуте у дресу А националног тима Црне Горе, када је ушао на терен на старту другог дела утакмице. Левоноги дриблер је показао велики талентан који га краси, упркос поразу његове екипе од репрезентације Чешке на пријатељском мечу.

Претходни текстКараван обојио Гацко у црвено-бело
Следећи текстЕдмунд Адо представљен на Маракани