Одржана редовна седница Скупштине СД Црвена звезда

129

Редовна седница Скупштине СД Црвена звезда одржана је данас у Медија центру стадион „Рајко Митић“. Скупштини СД Црвена звезда је присуствовало 64 од 77 делегата и све одлуке су донете једногласно.

На почетку, минутом ћутања одата је почаст преминулим члановима Црвене звезде.

Седницом Скуптшине председавао је председник Стојан Вујко. У радно председништво изабрани су Душан Милосављевић, потпредседник Управног одбора, Светлана Петронијевић и Марко Јевтовић, чланови УО СД Црвена звезда.

Стојан Вујко, председник Скупштине

Верификациона комисија је утврдила да седници Скупштине присуствује 64 делегата од 77 чланова и да Скупштина може да ради у пуноправно доноси одлуке.

Делегати су потом усвојили предлоге за чланове радних тела Скупштине, а онда је усвојен и записник са претходне седнице.

Зоран Аврамовић, генерални секретар СД Црвена звезда обретио се делегатима и упознао их са извештајем о реализацији програма за 2022. годину Секретаријата за спорт и омладину, пријавом програма СД Црвена звезда за суфинансирање из буџета Града Београда – Секретаријата за спорт и омладину за 2023. и 2024. годину и Финансијским извештајем СД Црвена звезда.

Извештај о раду Спортског друштва Црвена звезда и спортске резултате клубова и спортиста црвено-беле породице у протеклих годину дана, као и о циљевима у наредном периоду члановима Скупштине изложио је Звездан Терзић, председник Управног одбора СД Црвена звезда.

Поштовани пријатељи, драги звездаши, пре свега желим да вас поздарвим и честитам на резултатима које сте остварили у претходном периоду. Пре годину дана преузимајући дужност председника Управног одбора СД Црвена звезда истакао сам колико је наше спортско друштво сложен и комплетан систем. За ова 392 дана сам се у то и уверио настојећи да сваким даном тај систем учинимо организационо јачим, функционалнијим, делотворнијим, комуникационо иновативнијим, а све у функцији афирмације идентитета, учвршћивању интегритета и сталном побољшању имиџа наше црвено-беле породице и сваког клуба-члана нашег спортског друштва.

Звездан Терзић, председник Управног одбора

На претходној седници Скупштине СД Црвена звезда преузели смо многе обавезе, већину смо остварили, а то је процес који траје и нећемо се заустављати. Једна од њих је и да смо одвојили донацију од стране Фудбалског клуба Црвена звезда за спортско друштво и то континуирано иде на релацији Марко Петровић – Зоран Аврамовић. Наравно да ћемо наставити да помажемо клубове још јаче, јер као што знате, ове године ћемо играти групну фазу Лиге шампиона и имаћемо рекордне приходе. Највеће у претходних девет година.

Оно што смо обећали то смо и реализовали, а то је: отворили смо Звездину телевизију за промоцију свих осталих спортова унутар спортског друштва, омогућили смо простор нашој телевизији за рекламу потенцијалних спонзора свих наших клубова, ставили смо на располагање одређени део рекламног простора на лед дисплеј таблама за спонзоре наших клубова на утакмицама фудбалског клуба. На сваки други начоин смо ставили све ресурсе фудбалског клуба на располагање свим осталим клубовима унутар СД Црвена звезда. Окупили смо клубове унутар спортског друштва, успоставили сарадњу и комуникацију и отворили максимално спортско друштво као подршку нашој заједници.

Отворили смо на седници Управног одбора питање чланства око којег нам предстоје даљи разговори, док не дођемо до правог решења које ће на најбољи начин штити интересе бренда Црвене звезде на прави начин. Припремљена је анализа свих клубова у наредном периоду о чему ћемо и даље разговарати на Управном одбору и на крају ћемо донети одлуку, вероватно у септембру на новој седници Скупштине СД Црвена звезда, где би изменили и допунили Статут што је већ у некој мери припремљено и молим клубове да до септембра месеца пошаљу своја мишљења, анализе… Оно око чега смо се ми највише окупирали је то како да заштитимо бренд Црвене звезде, јер Црвена звезда не мора да буде шампион у свим спортовима, али морамо да се трудимо да будемо конкурентни јер носимо грб Црвене звезде, а то је наша велика обавеза.

Звездин Кодекс који смо сви потписали је пут ка јачању нашег бренда што је један од основних задатака спортског друштва. И рекао бих историјски чин ка нашем деловању и стратегији. Преко 150 Звездиних тренера који учествују на „Звездином форуму“ су и ресурс и потенцијал који ће створити институцију Звездиног тренера, као педагога и учитеља животним вредностима нашој деци. „Звездин понедељак“ је пример континуитета комуникације међу нашим спортистима, ажурирали смо категоризацију клубова, а у наредном периоду ћемо радити на стратешком питању зграде СД Црвена звезда у вези чега је оформљена радна група.

Звезда је народни клуб по питању навијача, али мора да буде елитни клуб када су у питању резултати и ту нема простора било каквој дискусији. Ми једноставно не смемо да бежимо од одговорности коју доноси дрес Црвене звезде. Још једном понављам, минули рад и стара слава су ствари на које смо поносни сви, али не стварају нову вредност у будућности. Као што сам истакао на Изборној скупштини, циљ нашег спортског друштва је да у свим спортовима будемо шампиони Србије. Или да будемо бар конкурентни за титулу, да их освојимо што више како у појединачним, тако и у екипним спортовима, јер просто наши навијачи то очекују од Црвене звезде. Свако од нас појединачно мора бити свестан велике одговорности коју нам доноси име и грб Црвене звезде и морамо радити и боље и више него до сада. Резултати су једино мерило нашег рада и изговора не сме бити. Звезда је велика због своје изврсности и великих успеха које морамо остваривати, а посебно у спортовима који су традиционални носилац нашег спортског друштва.

Сматрам посебно важним да истакнем учешће наших клубова у европским такмичењима. Кошаркаши су били и надамо се да ће остати у Евролиги. Кошаркашице у ФИБА Еврокупу, одбојкашице у Лиги шампиона, одбојкаши у ЦЕВ Купу, ватерполисти у ЛЕН Купу, џудисти са освајањем титуле вицешампиона Европе и џудисткиње које су међу осам најјачих тимова Европе пресудно утицали да Београд крајем ове године буде домаћин Лиге шампиона у џудоу. Фудбалери су по седми пут узастопно учесници групне фазе УЕФА-иних такмичења, а ове сезоне у Лиги шампиона по трећи пут.

Верујем да ћемо у периоду пред нама наставити да јачамо бренд Црвене звезде, ширимо звездаштво, базу навијача и остварујемо још боље спортске резултате. Свесни смо ми да су за реализацију свих ових наших жеља потребна и финансијска средства. С тим у прилог, морамо се више ослонити на државу, морамо бити конкретнији у нашим захтевима, јер до сада помоћ је била минимална. Морамо се изборити нашим контактима и зато смо овде, да Црвена звезда има већу подршку привреде, друштвене заједнице и државе. То је наша обавеза и то ћемо и урадити. Хвала вам и још једном честитам на свим резултатима и надам се да ћемо из године у годину имати још више разлога да се поносимо – истакао је Звездан Терзић.

Наредна седница Скупштине Спортског друштва Црвена звезда биће одржана у септембру ове године.

Зоран Аврамовић, генерални секретар
Претходни текстПРЕМИЈУМ сезонска карта за Лигу шампиона и домаће првенство је у продаји
Следећи текстТема дана | Звездаши никад спремнији за старт сезоне