Резиме звездаша на позајмици – најефикаснији Радуловић и Лучић

32

Претходне сезоне смо пратили партије 18 играча Црвене звезде који су се налазили на позајмици у другим клубовима, како у Суперлиги Србије, тако и у иностранству. Фудбалери који су остварили најбољи учинак и скренули највећу пажњу на себе одличним наступима јесу Андрија Радуловић и Владимир Лучић.

Вешти левоноги дриблер – Андрија Радуловић је јесењи део сезоне провео у Новом Саду као играч екипе Младост ГАТ, док је у другом делу шампионата наступао за Радник. У првом делу првенства је постигао четири гола на 18 одиграних мечева, а тресао је мреже Радника, Новог Пазара, Радничког из Ниша и Спартака. Са друге стране, бољи учинак је остварио на југу Србије у дресу тима из Сурдулице. За Радник је постигао шест погодака, те је директно головима доносио бодове на дуелима против Колубаре, Младости из Лучана, Партизана и Напретка на два меча. Такође, велики допринос је дао у баражу за Суперлигу када је са беле тачке постигао гол против Графичара, те је тако оставио Радник у елити српског фудбала. Током комплетне такмичарске године је био лидер у својим тимовима, изводио је прекиде, вукао контранападе, шутирао из различитих позиција, а сјајним дриблинзима задавао проблеме противничким играчима. Одиграо је збирно 39 такмичарских мечева у сезони иза нас и стекао неопходно искуство.

Владимир Лучић је забележио два наступа за наш клуб на старту такмичарске године 22/23, а потом се отиснуо на позајмицу у Чукарички. На Бановом брду је брзо стекао поверење и улогу стартера на сваком сусрету. Позиционирао се на левом крилу, где су до изражаја долазили вешти дриблинзи, као и одлична контрола лопте са приметном фудбалском интелигенцијом. Брђани су на крају сезоне заузели трећу позицију на табели, а велики допринос успеху дао је полазник Звездине фудбалске академије. “Плесао” је на терену на 33 утакмице у дресу Чукаричког, постигао је три гола, уз пет асистенција. Креација фудбалера рођеног 2002. године је долазила до изражаја, па је намештао голове на “тацни” на дуелима против Вождовца у два наврата, Радничког 1923, Колубаре, Новог Пазара. Постигао је два гола против крагујевачког Радничког на два сусрета током сезоне, док је једном затресао мрежу Спартака. Лучић је добио прекопотребне минуте за развој минуле сезоне, а параметри које је остварио сведоче да је напредовао у готово свим сегментима игре.

Поред поменутог двојца на позајмици у сезони иза нас су били Зоран Поповић (Чукарички), Милош Гордић (АЕК Ларнака), Никола Глишић (ИМТ), Урош Лазић (Радник), Радован Панков (Чукарички), Секу Саного (Париз), Никола Станковић (Напредак), Никола Кнежевић (Напредак), Петар Станић (Спартак), Филипо Фалко (Каљари), Немања Мотика (Аустрија Луштенау), Јован Митуљикић (Младост ГАТ), Илија Бабић (Младост ГАТ), а пратили смо партије наших будућих фудбалера Питера Олањинке (Славија Праг) и Марка Стаменића (Копенхаген).

Претходни текстМарица и Милица на дружењу са новинарима пред одлазак на Европске игре
Следећи текстАзаров Звездин представник на Европском првенству за младе