Звездини бонуси у сезони 2022/23

38

Црвено-беле боје у сезони иза нас је бранило девет младих играча који по години рођења испуњавају правило “бонус” фудбалера у оквиру Суперлиге Србије. Велике заслуге у освајању треће дупле круне поред „искусних“ играча иду и фудбалерима млађим од 21 године.

Црвена звезда је током такмичарске године 22/23 могла да рачуна на укупно деветорицу младих играча који се по години рођења убрајају у категорију “бонус” фудбалера. По утврђеним начелима Суперлиге сваки тим у националном првенству је у обавези да у стартних 11 фудбалера уврсти једног играча који је старости до 21 године.

На почетку сезоне у саставу нашег клуба од младих играча су били Страхиња Ераковић, Стефан Лековић, Никола Станковић, Немања Мотика, Вук Богдановић и Владимир Лучић. Нешто касније су се прикључили и ставили шефу струке на располагање Стефан Митровић, Јован Мијатовић и Јован Митуљикић.

Страхиња Ераковић – иако је папиролошки испуњавао правило “бонуса” по мишљењу не само челника нашег клуба, већ и целокупне фудбалске јавности персоналним квалитетом је апсолутно оправдао своје место у тиму без обзира на број година. Поред популарног Чупе, комплетну сезону са првим тимом је провео Стефан Лековић, а високи штопер је одиграо неколико мечева за омладинску селекцију Звезде. Редом су појачали црвено-беле током такмичарске године Стефан Митровић, који је стигао још у августу 2022. године из нишког Радничког, па потом Јован Мијатовић и Никола Митуљикић прекомандом из развојног тима Графичара.

Међутим, током сезоне је било и одлазака па су се на позајмицу током зимске паузе отиснули Никола Станковић и Немања Мотика. Станковић је послат на каљење у Напредак из Крушевца, док је Мотика појачао Аустрију Луштенау. Нешто раније, на истеку летњег прелазног рока Владимир Лучић је задужио опрему Чукаричког као позајмљен фудбалер нашег клуба, а Вук Богдановић је у јануару 2023. године постао фудбалер Војводине.

Нема дилеме да су путем голова, асистенција, дриблинга, клизећих стартова и многих техничко-тактичких детаља млади фудбалери до 21 године дали велики допринос на путу ка шестој узаступној титуле државе, уједно трећој везаној дуплој круни, али и на европским међународним утакмицама.

Претходни текстПораз Црвене звезде у другој утакмици, трећа на програму у недељу
Следећи текстЗвездаши хвала на поверењу, покажимо у недељу зашто нисмо исти!