Звездини најбољи дриблери у сезони 2022/23

35

Фудбалери Црвене звезде су навијачима у сезони 2022/23 пружили велики број потеза за памћење и приказали мајсторије кроз дриблинге које је звездашка публика увек награђивала аплаузима, а у овом креативном сегменту игре се издвојило осам играча нашег клуба.

Безброј пута су црвено-бели приказали раскошни таленат на теренима широм Србије и Европе, тако је било и у такмичарској години за нама а као процентуално најубедљивији првотимци Црвене звезде када су у питању успешни дриблинзи су Страхиња Ераковић, Гелор Канга, Иракли Азаров, Кингс Кангва, Мирко Иванић, Осман Букари, Александар Катаи и Стефан Митровић.

Најталентованији млади српски штопер – Страхиња Ераковић се издвојио са статистички најбољим индексом дриблинга који износи 82 процента. Звездино дете је израсло у прекаљеног централног бека са израженим дефанзивним карактеристикама, али и неког ко феноменално “отвара” нападе и износи лопту. У чак 40 од 49 ситуација се са лакоћом ослобађао противничких нападача, који су вршили притисак када је имао лопту у ногама.

Одмах за петама Ераковићу, када су у питању успешно изведени дриблинзи је Гелор Канга. Репрезентативац Габона је у 135 од 169 случајева завидном техником и осећајем за простор успео да надмудри противничке фудбалере на средини терена. Када се поменуте цифре преведу у проценте искусни везни играч је остварио учинак од 80 посто.

Неко ко се највише пута одлучивао да путем дриблинга “превари” противничке дефанзивце на путу према голу је Осман Букари. Хитроного Звездино крило је у чак у 146 од 243 ситуације, путем приказивања креативности са лоптом у ногама, успевало да “пробије” по десној страни терена и подигне публику на ноге.

Такође, уз помоћ својих брзинских и техничких квалитета међу најуспешнијим играчима нашег клуба када говоримо о дриблинзима су се нашли и Иракли Азаров (32/41 – 78 посто), Кингс Кангва (83/114 – 73 посто), Мирко Иванић (86/138 – 62 посто), Александар Катаи (108/185 – 58 посто) и Стефан Митровић (60/112 – 54 посто).

Претходни текстЗвездин караван обојио Будву у црвено-бело
Следећи текстРезиме Звездиних нападача