Пионири Звезде прваци државе

60

Селекција пионира Црвене звезде је, након подизања пехара Прве лиге пионира Београда, на завршном турниру у Спортском центру Фудбалског савеза Србије у Старој Пазови освојила титулу првака државе.

Звездина деца рођена 2008. године су са 74 освојена бода обезбедила титулу првака шампионата на нивоу Београда, те је тим Милана Миленковића обезбедио учешће на завршном такмичењу на теренима ФСС у Старој Пазови. Четири екипе су због одличних партија током сезоне добиле шансу да се боре за титулу првака на државном нивоу, а то су Војводина, Реал Ниш и Аполон.

У полуфиналу противник за наш клуб је била новосадска “Стара дама”, а славили су београдски црвено-бели веома убедљиво са 4:1. Одлична игра, са прегршт искреираних шанси и акција је водила младе фудбалере до финала. Хет-трик против Војводине је забележио Василије Костов, а у листу стрелаца се уписао и Василије Суботић.

У финалу Звездини бисери су тријумфовали над Аполоном са 3:1 и кроз једну доминантну партију стигли до титуле првака пионира на нивоу државе. Голове вредне трофеја су постигли Василије Костов, који је два пута затресао мрежу, као и Алекса Дамјановић.

Освајачи титуле на државном нивоу за пионире су: Станковић, Ћопић, Л. Николић, Вранић, Ивановић, Журић, Костов, Штулић, Зарић, Карановић, Дамјановић, Тамбурић, Паповић, В. Николић, Петровић, Јовичић, Шарић. Тренер: М. Миленковић.

Претходни текстИванић најкреативнији играч Звезде у сезони 22/23
Следећи текстЗвездин подмладак најбољи на „Купу Сребрног језера“