Иванић најкреативнији играч Звезде у сезони 22/23

76

Као најбољи асистент ФК Црвена звезда у сезони 2022/23 се истакао Мирко Иванић, који је забележио 15 проигравања за погодак рачунајући сва такмичења.

Ланени корак Звездине четворке смо гледали са уживањем, јер је Иванић показао завидан ниво креативности на многим дуелима нашег клуба, у такмичарској години која је иза нас. Вихорни везни фудбалер је одиграо 41 меч, укупно 2.932 минута, те је успео да постигне 11 голова, али и да се издвоји као најбољи асистент црвено-белих са 15 додавања за погодак.

У Суперлиги Србије је остварио учинак у виду 12 асистенција, а нашао се у улози креатора на сусретима са нишким Радничким, Колубаром, Радником, Вождовцем, Чукаричким, Новим Пазаром и екипом ТСЦ. Најрасположенији је био против популарних “Змајева”, где је на једном сусрету забележио хет-трик асистенција. Средином августа 2022. године, на самом почетку првенства, некадашњи фудбалер Војводине и Бате Борисова је већ тада остварио бољи учинак у односу на такмичарску сезону 21/22, те се већ прогнозирало да ће бити први на листи асистената нашег клуба.

Када је у питању најмасовније такмичење у нашој земљи, Иванић је директно учествовао у освајању пехара Купа Србије када је проиграо Александра Пешића за Звездин други гол на финалној утакмици, уједно победоносни.

На међународној сцени фудбалер рођен у Бачком Јарку је забележио асистенцију у квалификацијама за Лигу шампиона у убедљивој победи против Пјуника на Маракани, док је у групној фази Лиге Европе наместио један погодак у тријумфу над Ференцварошем на стадиону “Рајко Митић”.

Навикли смо на препознатљив тандем Катаи – Иванић, међутим у сезони која је недавно завршена сјајни техничар је највише комбиновао са Букаријем коме је асистирао у четири наврата. Кингс Кангва је добио три лопте од Иванића које је претворио у погодак, а Александар Пешић, Гелор Канга и Милан Павков по две. Такође, за по један гол на свом конту Александар Катаи и Ел Фарду Бен могу да се захвале управо Иванићу.

Такође, завидим учинком када су у питању проигравања за погодак се могу похвалити Гелор Канга са 13, односно Александар Катаи са 12 асистенција.

Претходни текстБојана Милићевић представљала Звезду у оквиру пројекта „Be Judo IN“
Следећи текстПионири Звезде прваци државе