Титула без пораза

26

Фудбалери Црвене звезде су по други пут у историји успели да освоје шампионску титулу без пораза у Суперлиги, што довољно говори о доминацији нашег клуба.

Звезда предвођена Милошем Милојевићем, али и Дејаном Станковићем у првих шест кола првенства, успела је да после 37 мечева освоји 97 бодова уз гол разлику 96:19 и волшебно са 22 поена предности у односу на ТСЦ освоји шампионску титулу. Уписали смо 30 победа и седам ремија, а низ непобедивости, како на Маракани, тако и рачунајући све утакмице у Суперлиги још увек траје, с обзиром на то да горчину пораза наш клуб није осетио још од октобра 2021. године. У сезони која је дефинитивно била најважнија у новијој историји клуба, с обзиром на то да освајач Суперлиге има директно место у Лиги шампиона, не само да смо показали квалитет и да смо најбоља екипа у Србији, већ смо то успели да учинимо поновивши такмичарску годину 2020/2021. Тада је Звезда предвођена Дејаном Станковићем на 38 мечева уписала 35 победа и три ремија, и срушила бројне рекорде.

Одиграла је Звезда још једну сезону у шампионату без пораза, али парадоксално није успела да освоји титулу тада. Била је то такмичарска година 2007/08 када смо уписали 21 победу и 12 ремија уз освојеих 75 бодова и гол разлику 65:22. Нажалост, екипа коју су у тој сезони предводили Бошко Ђуровски, Милорад Косановић, а затим и Александар Јанковић, није успела да освоји титулу. У више наврата је Звезда сезону завршавала са свега једним поразом и успевала је да на крају такмичарске године подигне трофеј намењен прваку државе.

Претходни текстЗвездини кадети вицешампиони Србије
Следећи текстТема дана | Запослени у Звезди одиграли ревијални меч на терену Маракане