КК Црвена звезда: Клуб прво игра финале Суперлиге, тек након тога о термину финала АБА лиге

235

КК Црвена звезда Меридианбет обавештава јавност да су након хитне седнице Председништва КЛС и челника КСС задужених за такмичења која је одржана у среду 31.05, утврђени термини одигравања утакмица великог финала првенства Србије.

Тако ће полуфинална серија почети 4. јуна, реванш мечеви ће се играти три дана касније, а евентуална мајсторица 9. јуна.

Уколико се полуфинале заврши на два меча финална серија у којој ће наступати КК Црвена звезда Меридианбет ће почети већ 10. јуна, реванш ће се играти 13, а мајсторица 16. јуна. Уколико се полуфинале заврши тек после три меча термини финалне серије су 12, 15. и 18. јун.

Како је још наведено у званичном саопштењу Суперлиге „ Председништво КЛС одржало је хитан састанак поводом термина плеј-офа. Констатовано је да честа одлагања термина мечева доигравања утичу на календар завршнице домаћег шампионата.

Једногласно је закључено да је интерес репрезентативних селекција Србије на првом месту и одредило је термине полуфинала и финала плеј-офа Суперлиге КЛС, без обзира на евентуална померања термина завршнице АБА лиге“.

КК Црвена звезда Меридианбет напомиње да је Суперлига Србије од изузетне важности, не само због чињенице што је у питању национални шампионат Републике Србије, већ и због тога што је лига показала ове сезоне своју озбиљност на више начина.

Почев од календара такмичења који није угрозио интерес ни једног клуба, нити регуларност такмичења, за разлику од неких других лига.

КК Црвена звезда Меридианбет ће се зато тек по завршетку великог финала Суперлиге Србије, и након могуће треће утакмице финалне серије српског шампионата, евентуално окренути финалној серији АБА лиге.

Подсећамо јавност да је КК Црвена звезда почео плеј оф АБА лиге још давног 28.априла ове године утакмицама са Задром, а пласман у финале обезбедио још 23.05.2023 године победом над екипом Будућности.

Зато целокупну завршницу, безбројна одлагања, померања термина финала које се завршавало претходних сезона већ половином априла, сматрамо својеврсним скандалом и урушавањем већ нарушеног угледа и интегритета те лиге.

Пошто као озбиљан клуб немамо намеру да чекамо недељама и недељама како би одиграли финале које је требало у нормалним околностима да буде окончано пре најмање месец дана (и није било разлога да тако не буде), окрећемо се и због интереса националних тимова Србије такмичењу које нам је као српском клубу изузетно важно.

Најављени почетак финала АБА лиге (који још увек није ни званично најављен за 12.јун, дакле 20 дана након последње одигране такмичарске утакмице КК Црвена звезда Меридианбет) ће морати да сачека завршницу националног првенства Србије, јер је КК Црвена звезда Меридианбет довољно дуго чекао и гледао како се нарушава регуларност АБА лиге, овога пута нерегулисаним календаром такмичења који се у свакој лиги утврђује на почетку – а не током, или на крају сезоне!

Сваки покушај АБА лиге да евентуално компромитује календар завршнице Суперлиге Србије накнадним заказивањем утакмица у време одигравања финала првенства Србије, сматраћемо још једном провокацијом и покушајем да се АБА лига још више уруши.

КК Црвена звезда од данас неће уопште спекулисати о датумима и почетку финалне серије АБА лиге, нити ће оно моћи да почне док се не заврши финале Суперлиге Србије!

КК Црвена звезда Меридианбет

Претходни текстЗвезда је породица | Њихова веза са клубом осликава најискренију љубав
Следећи текстТема дана | Помоћни терен Маракане добија нови сјај, кренули радови