Пешићевих 100

37

Звездин центарфор Александар Пешић је забележио 100. јубиларни наступ у црвено-белом дресу, а симболичан дрес са троцифреним бројем пред почетак утакмице финала Купа Србије између Црвене звезде и Чукаричког на Маракани му је уручио чувени Станислав Караси.

Снажном нападачу је ово други мандат у црвено-белом дресу, што значи да је дебитантски погодак у Звездином дресу постигао 23. јула 2017. године у дуелу са нишким Радничким, а већ тог лета када се уписао у стрелце против Краснодара, ушао је у срце свих навијача којима је било јасно да је у клуб стигао прави голгетер. Пешић је у тој сезони толико доминирао, да је са 25 голова био први стрелац Суперлиге Србије, а погодак у 157. вечитом дербиију додатно је потврдио величанствену сезону рођеног Нишлије.

Пешић се претходног лета вратио у Звезду и утисак је да је наставио где је стао, с обзиром да је постигао важан погодак против Макабија из Хаифе, а затим и током јесењег дела сезоне у неколико наврата головима у последњим минутима меча успевао да донесе три бода нашем тиму.

Рачунајући и пријатељске утакмице, Пешић је одиграо тачно 100 мечева у дресу Црвене звезде и постигао 48 голова, а симболични дрес уручио му је легендарни фудбалер нашег клуба Станислав Караси.

Претходни текстЛетња лига Београда 2023
Следећи текстЗвезда освојила и Куп Србије!