Црвена звезда фуриозно до финала АБА лиге

29

Кошаркаши Црвене звезде Меридианбет убедљиво су савладали Будућност у оквиру другог меча полуфинала АБА лиге резултатом 56:97 (26:25, 8:23, 11:29, 11:20).

Чак пет играча је било двоцифрено у редовима Црвене звезде. Митровић је био најефикаснији са 17 поена, Петрушев је додао 14, Недовић 13, Мартин 12 и Вилдоза 10. Сви играчи су се уписали у стрелце.

Будућност је доста боље отворила утакмицу, пре свега енергетски, што је резултирало њиховом раном предношћу (17:9). Од овог момента на терен улази Лука Митровић који је био најзаслужнији за прикључак црвено-белих. Митар је за свега пет минута на паркету уписао 12 поена уз четири скока што је вратило нашу екипу у резултатски егал 26:25.

Црвена звезда је у другој деоници играла доста боље те је већ на старту направила серију 0:9 (26:34). Митровић је у том налету постигао још два поготка и тиме потврдио своје сјајно расположење. Улазак Мартина у игру донео је Звезди још већу сигурност у рекету те је разлика врло брзо отишла на двоцифрен број поена (30:45). Наша екипа је до полувремена сјајно играла а резултат је био 34:48.

Најефикаснији у овом делу меча је био Митровић са 17 поена док је Недовић додао 12.

Како се утакмица ближила крају Звезда је играла све боље и боље. Серија на отварању другог полувремена 2:17 (36:65) наговештавала је изузетно убедљиву победу Звезде. Одбрана је била перфектна, напад је функционисао одлично, а разлика се константно увећавала. Сваки играч је имао велики допринос, што говори податак да су се сви уписали у стрелце, а чак петорица су били двоцифрени. На крају победа 56:97.

Феноменална победа црвено-белих и пласман у ново финале АБА лиге!

Црвена звезда Меридианбет у финалу чека бољег из серије Партизан – Цедевита Олимпија која стартује у недељу.

Црвена звезда Меридианбет: Вилдоза 10, Кампацо 5, Митровић 17, Лазић 2, Мартин 12, Добрић 7, Ивановић 6, Недовић 13, Марковић 2, Кузмић 3, Петрушев 14, Бентил 6

Тренер КК Црвена звезда Меридианбет Душко Ивановић: – Са тачке гледишта моје екипе, не Будућности, ми смо без обзира на разлику играли све време максимално концентрисано и мислим да смо тиме показали респект према Будућности. Рећи ћу вам зашто. Ја сам као играч играо најнижу лигу па сам дошао до Евролиге. Имао сам прилике, кад сам играо те мале лиге, да играм против великих играча и онда ти велики играчи дођу и играју 30-50 посто. И добију нас 40 разлике. Али ја после сваке такве утакмице нисам могао да имам поштовање према тим играчима. А онда сам играо против правих играча, против великих тимова, дође, добије те 40 разлике – ја задовољан. Видим, поштује ме, бори се, свака част. То је наш приступ био вечерас, да покажемо респект према Будућности и зато су моји момци играли сто посто – рекао је Ивановић.

Претходни текстТема дана | На сликама све шампион до шампиона
Следећи текстУ сусрет противнику – Чукарички