Лепотице кадета и нови тријумф

27

Кадетска селекција Црвене звезде славила је против Војводине резултатом 3:0 у оквиру 29. кола домаћег првенства. Прелепу фудбалску приредбу пружили су изабраници Слађана Николића и до нове победе стигли сјајним головима Уроша Тегелтије, Уроша Ђорђевића и Дарија Маркочевића.

Црвена звезда – Војводина 3:0 (1:0)

Стадион: „Терени Омладинске школе ФК Црвена звезда“.

Судија: Денис Аћимовић.

Стрелци: У. Тегелтија у 33, Ђорђевић у 60. и Маркочевић у 68. минуту.

Жути картон: Јурешић (Војводина).

Црвена звезда: Драшкић, Д. Тегелтија, Т. Илић, Рогановић, У. Илић, Младеновић (од 78. Бубања), Милошевић (од 83. Милутиновић), Ђорђевић (од 65. Ивановић), Василић, У. Тегелтија (од 74. Миленовић), Голубовић (од 65. Маркочевић).

Војводина: Стефановић, Еремић, Продановић (од 73. Алимпић), Мићуновић (од 69. Шашић), Пилић, Павловић (од 73. Средојевић), Перановић (од 77. Црновчић), Нинковић, Јурешић (од 65. Пејовић), Бутраковић, Поповић.

Утакмица која заслужено носи епитет дербија кола, од самог старта је кренула да испуњава очекивања, те смо гледали отворено прво полувреме, а опаснији су били изабраници Слађана Николића. У два наврата су комбиновали Голубовић и Милошевић, али потоњи није успео да затресе мрежу прво у осмом, а онда ни у 11. минуту на сјајне асистенције високог нападача. Са друге стране након ударца Бутраковића у 13. минуту истакао се Драшкић. Ређале су се прилике за Црвену звезду, те у 20. минуту центаршут Ђорђевића није успео да дохвати Рогановић и савлада Стефановића. Након тога, четири минута касније дупли пас су одиграли У. Тегелтија и Голубовић, али је Звездина једанаестица шутирала тик уз старицу голмана гостију. Прелепо су комбиновали кадети Црвене звезде у 33. минуту, када су успели да сломе отпор Новосађана. Василић је упослио Ђорђевића, који је дриблао и шутирао, а лопта се одбила до У. Тегелтије који се сјајно снашао у шеснаестерцу и погодио.

Друго полувреме стартовало је одличним слаломом Василића на додавање Милошевића, који није имао среће у завршници, с обзиром да је његов ударац са дистанце завршио тик уз стативу гола Војводине у 49. минуту меча. Најлепши детаљ на мечу виђен је у 60. минуту када је У. Тегелтија заустављен прекршајем на 20 метара од гола, а само рашље погодио је расположени Урош Ђорђевић, изузетно оштрим и прецизним ударцем. Затресао је и Василић стативу након серије дриблинга у 65. минуту, али већ тада је било јасно да ће на данашњем сусрету београдски црвено-бели освојити читав плен. И то је потврдио феноменални Дарије Маркочевић, који је минут касније, погодио рашље Ковачевићевог гола и потврдио тријумф Црвене звезде.

Претходни текстПораз омладинаца
Следећи текстФилип Јовановић одушевио на Европском купу у Источном Сарајеву