Филип Јовановић одушевио на Европском купу у Источном Сарајеву

56

Филип Јовановић првотимац Црвене звезде познат је као вредан и пожртвован борац. Да се упорност и рад увек исплати најбољи је доказ управо вредно одличје са којим се око врата Јовановић враћа у Београд и које је освојио првог дана Европског купа за сениоре у Источном Сарајеву.

У конкуренцији такмичара из 25 држава на Европском сениорском купу, Филип Јовановић окитио се бронзаним одличјем у категорији до 73 килограма.

Драго ми је што сам након напорних мечева и јаке конкуренције успео да се нађем на постољу. Добро сам се осећао и био сам мотивисан за ово такмичење. Ово је моја прва медаља на међународној сениорској сцени , верујем да ће их бити још и да је ово почетак– рекао је Филип Јовановић.

У конкуренцији 50 такмичара, Јовановић је остварио пет победа и један пораз. У борби за бронзано одличје показао је да је на висини задатка и успео је да се окити вредном медаљом.

Желео бих да се захвалим мом клубу , мојој Звезди и целом тиму који стоји иза нас. Председнику Управног одбора Џудо клуба Црвена звезда Стојану Вујку и председнику Скупштине нашег клуба Ивану Бошњаку, као и тренерима Владимиру Јовичићу, Николи Николићу и Давиду Радуловићу на стручном раду и подршци. Велику захвалност дугујем и председнику Џудо савеза Ивану Тодорову– закључио је Филип Јовановић.

Владимир Јовичић шеф Стручног штаба ЏК Црвена Звезда истакао је да је задовољан учешћем Јовановића на међународној сцени.

Све честитке Филипу и посебно бих истакао јер је ово за њега прва међународна медаља у озбиљној конкуренцији и увек тешкој категорији до 73 килограма. Имао је шест мечева од тога пет победа и један пораз. Овај резултат ме чине задовољним јер је на почетку такмичења, Јовановић кренуо резервисано и стегнуто што га је коштало пораза у четвртфиналу. Ипак успео је да се дигне и са три победе дође до бронзе која је прва његова медаља на међународној сцени истакао је Владимир Јовичић.

Шеф струке џудиста Црвене звезде истакао је да екипа из Љутице Богдана има све услове за врхунска достигнућа.

Од Филипа Јовановића очекујемо пуно. Истакао бих да свака медаља и сваки успех наших такмичара су резултат одличних услова за професионални рад које имамо у Џудо клубу Црвена звезда. Захваљујем се Управи Џудо клуба Црвена звезда на поверењу, а посебно председницима нашег клуба Стојану Вујку и Ивану Бошњаку као почасном председнику Ивану Тодорову-закључио је Владимир Јовичић.

Претходни текстЛепотице кадета и нови тријумф
Следећи текстЗвездини јуниори вицешампионски на Првенству Србије