У сусрет противнику – Раднички 1923

25

Фудбалери Црвене звезде ће сутра од 16 часова гостовати Радничком 1923 у оквиру шестог кола плеј-офа Суперлиге Србије на стадиону “Чика Дача”.

МЕЂУСОБНИ ДУЕЛИ

Кроз историју састали смо се са Радничким из Крагујевца 54 пута. У оквиру националног првенства је одиграно 30 утакмица, пет мечева у купу, уз 19 пријатељских сусрета. Звезда је тријумфовала на 41 дуелу, 10 пута је био реми, а само у три наврата је славио Раднички 1923. Гол разлика износи 113:23 у корист Црвене звезде.

Звезда и Раднички 1923 су одиграли два дуела у актуелној сезони. Први из јесењег дела шампионата је завршен победом нашег клуба резултатом 0:1, а човек одлуке је био Александар Катаи поготком са беле тачке. У априлу ове године на Маракани београдски црвено-бели су славили са 2:0 захваљујући головима Алекса Вига и Стефана Митровића.

БУДИТЕ УВЕК УЗ ЗВЕЗДУ

Сви заинтересовани навијачи могу доћи до карте за предстојећи дуел Радничког 1923 и Црвене звезде, који ће се играти на стадиону “Чика Дача”, на благајнама Маракане данас до 17 часова по цени од 400 динара.

Звездаши који неће бити у прилици да уживо бодре наше првотимце у наредном изазову у домаћем шампионату, моћи ће да гледају утакмицу шестог кола плеј-офа Суперлиге Србије преко студијског програма на каналу Звезда ТВ, који почиње сат времена пре утакмице, а траје и током самог сусрета.

Уколико нисте у прилици да пратите видео пренос уживо, можете бити уз наше момке и на Звездиној апликацији, путем текстуалног преноса на нашем Меч центру, који је активан на свакој утакмици, из минута у минут, као и на званичном Твитер налогу нашег клуба.

ФОРМЕ ЕКИПА

Црвена звезда је већ математички осигурала титулу шампиона Србије, шесту узастопну. Ипак наш клуб има јасан циљ до краја – сезона без пораза. Тренутно смо остварили на 35 утакмица чак 30 тријумфа, уз пет ремија, што нас чини једином непораженом екипом у шампионату. Освојили смо 95 бодова, а гол разлика црвено-белих је најбоља у лиги и износи 93:16. После победе над Војводином у претходној рунди домаћег првенства са 2:1 на Маракани, Звездини првотимци су елиминисали ТСЦ у оквиру полуфинала Купа Србије резултатом 0:3. Голове вредне пласмана у финале су постигли Гелор Канга, Мирко Иванић и Кингс Кангва.

Са друге стране крагујевачки Раднички заузима осму позицију на табели, а екипа Дејана Јоксимовића је у првих 30 кола обезбедила мирну завршницу сезоне. Раднички је на 35 одиграних утакмица забележио тек 11 победа, осам пута одиграо нерешено и доживео 16 пораза. Уз гол разлику минус пет, јер је тим из Крагујевца постигао 35, а примио 40 голова. На последњем дуелу популарни “Црвени ђаволи” су су изгубили као гости од Партизана са 2:1, а једини гол је постигао Лука Милуновић.

ПРОТИВНИЧКИ ИГРАЧИ

На голу је Стојан Лековић, којег је један временски период на клупу послао резервни чувар мреже Милош Младеновић . Бековске позиције резервисане су за Љубишу Пецеља и младог Николу Миличића, док је у ротацији и искусни Дејан Поњевић. Штоперски тандем би требало да чине капитен Филип Ивановић и тридесетчетворогодишњи Милан Митровић. На средини повезују линије тима Дамјан Крајишник и најбољи стрелац Радничког – Милутин Видосављевић, а осигурач иза њих је Драгољуб Срнић или Милош Видовић. По боковима дејствују Стефан Чоловић са бројем десет и хитри Василије Ђурић, док је позиција нападача резервисана за некадашњег Звездиног фудбалера Луку Милуновића. Опције са клупе су Евандро Да Силва, Ђорђе Максимовић, Џофри Чинеду…

СУДИЈЕ МЕЧА

Главни судија: Никола Ђорђевић
Први помоћник: Светозар Живин
Други помоћник: Горан Бељин
Четврти судија: Марко Срећковић
ВАР: Александар Живковић
АВАР: Оливер Петровић

ОСТАЛИ МЕЧЕВИ

ПЛЕЈ-ОФ

Недеља, 17 часова – Нови Пазар – ТСЦ
Недеља, 17 часова – Вождовац – Чукарички
Недеља, 19 часова – Војводина – Партизан

ПЛЕЈ-АУТ

Понедеља, 18 часова – Јавор – Младост
Понедељак, 18 часова – Младост ГАТ – Напредак
Понедељак, 18 часова – Радник – Колубара
Понедељак, 18 часова – Раднички Ниш – Спартак

Претходни текстНајава преноса – Кадети у трци
Следећи текстАНГТ Ф8: Пораз од Барселоне, у суботу са Панатинаикосом