Игра и спорт су незамењиви у развоју детета

151

Трећи панел „Звездиног форума“ одржан је данас у организацији Спортског друштва Црвена звезда у Медија центру ФК Црвена звезда стадиона „Рајко Митић“ на којем је присуствовало 100 тренерa из свих клубова црвено-беле породице.

Основ и сврха пројекта „Звездин форум“ представља изградњу и утврђивање идентитета и имиџа Звездиног тренера кроз међусобну комуникацију и упознавање, размену искустава, идеја и визија. Звездини тренери ће на панелима стицати знања у едукацији и комуникацији, које се базирају на неопходности размене искуства, трендова у области тренинга и припрема спортиста, улози тренерa у васпитнпм и образовном процесу сазревања спортиста – посебно у млађим категоријама, спортској психологији, социолпшкој димензији спорта и важности комуникације у спортском менаџменту.

Присутне тренере и госте трећег панела поздравио је Зоран Аврамовић, генерални секретар СД Црвена звезда, који је истакао значај одржавања „Звездиног форума“ и образовања свих тренера Црвене звезде.

Предавање на тему „Спорт, васпитање, тренинг и вритуелни свет“ одржао је доц. др Ранко Рајовић, шеф Катедре за неуро науке у васпитању и образовању, специјалиста интерне медицине, магистар неурофизиологије и доктор спортских наука.

Ранко Рајовић предаје на Факултету за спорт и туризам ТИМС у Новом Саду. Сарадник је УНИЦЕФ-а за рану едукацију и гостујући предавач на факултетима у неколико држава. Оснивач и први председник Менсе Србије, а иницијатор је и један од оснивача Менсе Словеније, Босне и Херцеговине и Црне Горе. Дугогодишњи члан Борда директора светске Менсе (2000 – 2010) и председник Комитета за даровиту децу светске Менсе (2010–2012), а 2015. године добио је признање међународне Менсе (МЕРФ – Mensa education and research foundation) за интелектуални допринос друштву. Аутор је НТЦ Програма, који представља примену неуронаука у образовању и који се примењује у преко 20 држава Европе.

Игра и спорт су незамењиви у развоју детета – истакао је доц. др Ранко Рајовић, шеф Катедре за неуро науке у васпитању и образовању.

„Звездин форум“ је усмерен на едукацију тренера свих клубова нашег спортског друщтва, од пионира до сениора у женским и мушким селекцијама.

Термин одржавања четвртог панела „Звездиног форума“ биће накнадно утврђен.

Претходни текстЦрвена звезда се захвалила Милошу Милојевићу
Следећи текстКарте за Раднички 1923 данас на Маракани