Звезда поражена у Новом Саду на почетку финалне серије

70

Ватерполисткиње Црвене звезда поражене су у Новом Саду од Војводине резултатом 10:8, у првој утакмици финалне серије плеј-офа.

У још једној егал утакмици ове две екипе било је неизвесно у прве три четвртине, да би Војводина потом серијом од три гола повела 10:7 и мирно је привела меч крају.

Повеле су домаће голом Исидоре Дамњановић, да би у самој завршници прве четвртине Звезда преко Ане Мамоглу искористила петерац да изједначи. На исти начин је Христина Илић после 70 секунди игре у наставку била прецизна за вођство од 2:1, а црвено-беле су у првом полувремену имале још један петерац. Међутим, Војводина је на одмор отишла са вођством од 4:3, а гол за гол се играло и током целе треће четвртине. Војводина је три пута стизала до вођства, а Звезда је преко Мамоглу, Илић и Иве Лујић долазила до изједначења.

На почетку четврте четвртине уследила је већ поменута серија домаћих, па је Мамоглу на 2:45 до краја својим четвртим голом поставила коначних 10:8.

Управо је она била најефикаснија код Звезде, док је Христина Илић додала два гола, а по једном су погодиле Ива Лујић и Јована Радоњић. Код домаћих се истакла Милана Хамзаева са четири гола, а Ања Швец је постигла три.

Реванш сусрет заказан је за недељу, 21. мај.

Војводина – Црвена звезда 10:8 (1:1, 3:2, 3:4, 3:1)

ВОЈВОДИНА: Травар, Швец 3, Авдић, Бањац, Пантовић 1, Амлиаева, Спасојевић, Попов, Савченко, Дамњановић 1, Хамзаева 4, Моћан, Ћорда. Тренер: Дрезгић.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Лазић, Корени, Дамјановић, Маринковић, Лујић, Мамоглу 4, Радоњић 1, Меса, Илић 2, Зелић, Анастасијевић. Тренер: Ивковић.

Претходни текст“Црвено-бела крв” 27. пут – прикупљено 396 јединица крви
Следећи текстСпајић постигао најлепши гол у априлу