Пораз омладинаца

32

Омладинска селекција Црвене звезде поражена је у Крагујевцу од домаћег Радничког 1923 резултатом 1:0 у оквиру 28. кола домаћег првенства.

Раднички 1923 – Црвена звезда 1:0 (1:0)

Стадион: „Чика Дача, вештачка трава“.

Стрелац: А. Ристић у 31. минуту.

Судија: Петар Вукадиновић.

Жути картони: Лешњак, Ристић, Томовић, Томић (Раднички 1923), Матић, Огбу, Пиргић (Црвена звезда).

Раднички 1923: Лешњак, Ристовић, Д. Ристић, Ђоровић, Живадиновић, Томовић, Димитријевић (од 73. Славковић), Томић, А. Ристић (од 80. Огњановић), Милојевић, Петровић.

Црвена звезда: Лаиновић, Матић, Голдин, Огбу, Марић (од 54. Стојсављевић), Мирановић (од 54. Ивић), Лечић, Радоњић (од 70. Радујко), Кривокапић (од 76. Никчевић), Бошковић (од 70. Брајић), Пиргић.

Прва права прилика на мечу виђена је у 31. минуту када је домаћа екипа и дошла до предности, упркос већој теренској иницијативу коју су имали пулени Зорана Рендулића. Ипак, после ударца из угла, за домаће је погодио Ристић. Желела је Звезда брзо да узврати, па је Матић гађао у 37. минуту преко гола, из врло изгледне позиције, да би у смирај првог полувремена шансу имао и Кривокапић. Наиме, Бошковић је сјајно центрирао, а брзоноги Црногорац је натрчао на лопту, међутим, са неколико метара је послао преко гола.

У наставку игре, потпуни бункер домаћих, а за сва дешавања на терену се питала управо Црвена звезда. Све је кренуло покушајем Радоњића са дистанце у 54. минуту, али је на путу до гола лопта закачила једног дефанзивца домаћина, те завршила поред гола. Низали су се затим покушаји Ивића, Никчевића, Брајића и Пиргића, углавном након асистенција расположеног Матића, али нису успевали наши офанзивци да нађу пут до Лешњакове мреже. Најконкретније је било у 86. минуту када је Брајић погодио пречку, али недовољно да наши омладинци освоје бодове у Крагујевцу.

Претходни текстИвановић и Добрић: Чврсто и јако уз пуне трибине (недеља, 19.30)
Следећи текстМинималац Звезде у Кањижи