Вождовац – Црвена звезда 0:2 (0:1)

35

Фудбалери Црвене звезде су савладали екипу Вождовца на гостујућем терену резултатом 0:2 у оквиру четвртог кола плеј-офа Суперлиге Србије. Мрежу ривала начео је опорављени Александар Пешић након сјајне асистенције Гелора Канге, а првенац у црвено-белом дрес уписао је млади Јован Мијатовић, чиме је поставио коначан резултат на мечу и донео три бода пуленима Милоша Милојевића.

Вождовац – Црвена звезда 0:2 (0:1)

Стадион: „ФК Вождовац“

Судија: Павле Илић.

Стрелци: Пешић у 6. и Мијатовић у 72. минуту.

Вождовац: Катић, Ђорђевић (од 58. Мијаиловић), Зечевић, Дамјановић, Ђуричић, Ивезић (од 80. Кадрић), Јочић, Нешковић (од 63. Матић), Вујановић (од 58. Лазаревић), Пантовић, Бурмаз (од 80. Стоисављевић).

Резерве: Крунић, Ајдиновић, Даничић, Јоковић, Кадрић, Лазаревић, Матић, Мијаиловић, Митровић, Никић, Стоисављевић.

Црвена звезда: Васиљевић, Л. Николић, Лековић, Драговић, Азаров, Кангва (од 59. В. Николић), Канга, Иванић (од 69. Катаи), Пруцев (од 59. Митуљикић), Митровић (од 69. Мијатовић), Пешић (од 59. Ракоњац).

Резерве: Борјан, Виго, Ераковић, Мијаиловић, Срнић, В. Николић, Катаи, Букари, Митуљикић, Мијатовић, Ракоњац.

Меч је почео минутом ћутања, а актери сусрета су носили мајице у част жртвама трагедија које су задесиле Србију претходних дана.

Неколико удараца црвено-белих у уводним тренуцима меча, јасно су детерминисали наставак сусрета и најавили да ће Звезда брзо да дође до вођства. Играо се шести минут када је Канга центрирао из корнера, Александар Пешић се добро позицинирао и главом салвадао Катића, те показао да је повреда за центарфора из Ниша – прошлост. Милојевићеви пулени нису одступали од нападачке филозофије, па је Иванић у 26. минуту гађао тик поред стативе, док су се домаћи углавном оријентисали на контре, којих је било – ретко.

Није се заустављао Иванић, па је тако и у 32. минуту умало савладао Катића који је од старта меча био на ветрометини. Умало је Пешић, већ у наредном нападу, могао да удвостручи предност нашег тима, али је тада голман домаћих изашао успешнији из тог дуела и послао лопту у корнер. Још један покушај Пешића успео је да укроти Катић, али је Николић умао постигао еврогол. Играо се 45. минут када је одбитак са готово 25 метара лансирао у пречку, лопта је пала на гол-линију, али није прешла читавим обимом, те се резултат није променио.

Претио је Пешић и у 50. минуту када му је расположени Канга центрирао, али је Катић био на правом месту и зауставио ударац главом. Нову шансу, црвено-бели су имали свега шест минута касније када је Митровић из прве гађао, али је Катић интервенисао, премда је гол „висио у ваздуху“. После дужег времена на терену смо видели опорављеног Вељка Николића, који је заједно са Митуљикићем и Ракоњцем заменио Кангву, Пруцева и Пешића.

Митуљикићев трк у 68. минуту завршио је ударцем преко гола, а већ у наредном нападу је Зечевић блокирао Иванићев ударац на гол-линији, те спречио да Звезда уђе у мирнију завршницу. Милојевић је наставио да ротира па су се на терену нашли Катаи и Мијатовић, уместо Иванића и Митровића, а управо је популарни Бекам уписао првенац у црвено-белом дресу. Играо се 72. минут, а Мијатовић је прихватио лопту на 16 метара, окренуо се и задржао на леђима практично двојицу фудбалера Вождовца, а онда рутинском егзекуцијом удвостручио предност нашег тима и потврдио победу.

Претходни текстСигурна победа у Задру и пласман у полуфинале АБА лиге
Следећи текстМилојевић: Битно је да нападачи погађају