Рутинска победа кадета

47

Кадети Црвене звезде су савладали београдски Рад на гостујућем терену у оквиру 26. кола домаћег шампионата резултатом 0:3. Изабраници Слађана Николића су дошли до нове убедљиве победе у Кадетској лиги Србије, а као по обичају двоструки стрелац био је Андрија Максимовић, док је једном био прецизан Урош Илић.

Рад – Црвена звезда 0:3 (0:2)

Стадион: „ФК Рад“.

Стрелци: Максимовић у 25. и 52. и У. Илић у 45. за Црвену звезду.

Судија: Ненад Ђорђевић.

Рад: Папић, Василов (од 78. Ратковић), Радошевић, Ивић, Петијевић, Васовић (од 46. Виријевић), Самарџија (од 70. Антић), Живадиновић (од 56. Раичевић), Суводолац (од 56. Живадиновић), Николић, Бојовић.

Црвена звезда: Драшкић, Д. Тегелтија, Стојановић (од 78. Милутиновић), Милосављевић, У. Илић, Младеновић, Петровић (од 61. Милошевић), Максимовић (од 72. Миленовић), Вукојевић, У. Тегелтија (од 61. Василић), Маркочевић (од 61. Ивановић).

Као што је био случај када су омладинци играли свој меч, утакмица је стартовала минутом ћутања, док је застава Србије била на пола копља, с обзиром да је данас други од три дана жалости, који су на снази због великих трагедија које су задес иле нашу земљу трећег маја.

Сјајно су у меч ушли изабраници Слађана Николића, с обзиром да смо већ у трећем минуту видели узбуђење пред голом домаћина, када је сјајан ударац са дистанце упутио капитен црвено-белих – Андреј Младеновић, а лопта завршила на пречки. Већ у једанаестом минуту Звезда је имала нову прилику, а на добар центаршут Уроша Тегелтије за делић секунде је закаснио Дарије Маркочевић, те је лопта завршила у рукама Стефана Папића. Три шансе биле су довољне Црвеној звезди да дође до водећег поготка. Прелепо су по десној страни комбиновала браћа Тегелтија, Драган је пронашао Уроша, који је проиграо Максимовића, а Звездин Меси је на атрактиван начин, волеј ударцем матирао немоћног чувара мреже Рада. Деловало је да ће се са резултатом 0:1 и отићи на паузу, међутим, сјајан пас је упутио Вељко Вукојевић ка Урошу Илићу, који је покушао да пронађе некога од саиграча у шеснаестерцу кадета клуба са Бањице, али је лопта закачила противничког штопера – Алексу Ивића, преварила Папића и завршила у мрежи.

Наставили су са нападима црвено-бели и у другом делу игре, били знатно опаснији ривал са већим поседом, па је у 52. минуту већ било 0:3 за наш тим. Прво су добре прилике имали Маркочевић и Урош Тегелтија у 49. и 50. минуту, које нису успели да искористе, да би свега два минута касније Андрија Максимовић постигао свој други гол на мечу, а укупно 28. у Кадетској лиги Србије. Феноменално је са левог бока центрирао Урош Илић, Звездин Меси је затим надвисио читаву дефанзивну линију „Грађевинара“ и упутио ударац главом, који је Стефан Папић одбио, али само до Максимовића који је рутински погодио и повећао предност Црвене звезде. До краја утакмице било је још доста прилика пред голом Рада, а најбоља је виђена у 87. минуту када је Алекса Василић надмудрио своје чуваре, али је његов ударац голман Рада успео да скрене у корнер.

Претходни текстМијатовић и Брајић водили омладинце до победе
Следећи текстМилојевић: Тешко је фокусирати се на фудбал, али морамо да будемо спремни