Мијатовић и Брајић водили омладинце до победе

56

Омладинци Црвене звезде су савладали београдски Рад на гостујућем терену у оквиру 26. кола домаћег првенства резултатом 0:2. Екипа Зорана Рендулића наставила је низ тријумфа после победе над вечитим ривалом и екипом ТСЦ, а овога пута наше јуниоре до победе су водили Јован Мијатовић и Игњат Брајић.

Рад – Црвена звезда 0:2 (0:1)

Стадион: „ФК Рад“.

Стрелци: Јован Мијатовић у 41. и Игњат Брајић у 90. минуту за Црвену звезду.

Судија: Саша Ранисавић.

Жути: Живановић, Константинов (Рад), Стојсављевић (Црвена звезда).

ФК Рад: Стевановић, Родрик, Констатинов, Вукомановић, Живановић, Савић, Радовановић (од 79. Рупар), Пахомов, Ненадовић, Репац (од 46. Панев), Попесковић.

Црвена звезда: Лаиновић, Матић, Голдин, Огбу, Марић, Мирановић, Лечић (од 72. Сандуловић), Радоњић (од 81. Стојсављевић), Кривокапић (од 60. Бошковић), Пиргић (од 87. Никчевић), Мијатовић (од 60. Брајић).

Утакмица је стартовала минутом ћутања, док је застава Србије била на пола копља, с обзиром да је данас други од три дана жалости, који су на снази због трагедија које су задесиле нашу земљу.

Одлично су омладинци Црвене звезде започели овај дуел, с обзиром да су прву праву прилику имали већ у уводним минутима. Сјајно је у седмом минуту меча одреаговао Кривокапић на слабији пас Живановића, затим проиграо Јована Мијатовића који је лукаво гађао даљи угао, али је лопта прошла тик поред леве стативе гола Стевановића. После само 60 секунди након повратне лопте Мијатовића, Радоњић је упутио ударац са ивице казненог простора, међутим, виспрени голман Рада је скренуо лопту у корнер. Ређали су се напади Црвене звезде, а конкретније дешавање у казненом простору домаћина смо видели у 32. минуту када је Звездина десетка – Матеја Радоњић шутирао десном ногом, а поново је чувар мреже „Грађевинара“ рефлексно одбранио и овај ударац. Рад је капитулирао у 41. минуту, оштар центаршут са десног бока упутио је Борис Матић, те хируршки прецизно пронашао Јована Мијатовића, који се при скоку поклонио и главом затресао мрежу.

У другом полувремену чували су црвено-бели предност и мирно градили игру кроз посед. Шансе нису изостајале после комбиновања изабраника Зорана Рендулића. Прво веће узбуђење видели смо у 64. минуту када је снажни Пиргић пробио по левом боку, а потом на другој стативи пронашао резервисту Бошковића. Ипак, талентованог техничара је при ударцу са линије петерца зауставио дефанзивац Рада. Највеће узбуђење видели смо приликом лоб ударца данас расположеног Пиргића, играо се 71. минут када је приметио истрчавање Стевановића са гол линије. Успео је да пребаци комплетну дефанзиву екипе са Бањице, али се пречка нашла као препрека нашем клубу да повиси на 0:2. Питање победника је отклонио Игњат Брајић, момак који је на терен ушао са клупе, у самом финишу утакмице. Одлично је скочио Иван Никчевић поред штоперског тандема Рада и главом избацио Брајића у ситуацију један на један, а овај рутински погодио ближи угао, те поставио коначан резултат.

Претходни текстНиколић и Аничић са Орловима за Лигу нација
Следећи текстРутинска победа кадета