Када Борјан брани пенале, Звезда осваја куп

34

Капитен Црвене звезде Милан Борјан је још једном показао да му нема премца када су једанаестерци у питању, те је са две одбране директно кумовао проласку нашег клуба у полуфинале Купа Србије.

Још два корака деле Звезду од тога да освоји трећу дуплу круну у низу, чиме би актуелна генерација поново потврдила да је једна од најбољих у клупској историји. Меч са Напретком, иако је фудбал био у потпуно другом плану, завршен је резултатом 0:0, па се приступило извођењу једанаестераца. Сигурни „са креча“ били су Ракоњац, Азаров, Мијатовић и Букари, али и два пута Борјан зауставивши пенале Керкезу и Ђековићу.

И није ово први пут да Борјанове одбране пенале воде Звезду у саму завршницу Купа Србије, заправо, у претходне две сезоне је био један од најзаслужнијих за освојене трофеје. Наиме у финалу против вечитог ривала, 2021. године, одбранио је пенале Јојићу и Штулићу, после чега је Звезда подигла трофеј, да би годину дана касније то учинио и против нишког Радничког, додуше у шеснаестини финала. Тада је зауставио ударце Млађовићу, Живојиновићу, Вујадиновићу, али и садашњем првотимцу нашег клуба Митровићу.

У оба наврата, Звезда је освојила Куп Србије, па ако је судити по традицији, и овог пута нас чека исти епилог.

Претходни текстИза југа Маракане – 100 голова кадета
Следећи текст„Црвено-бела крв“ 12. и 13. маја