Иза југа Маракане – 100 голова кадета

92

Кадетска селекција Црвене звезде је у викенду за нама дошла до троцифреног броја погодака у првенству, а за то им јој је било потребно свега 25 мечева, што значи да изабраници Слађана Николића постижу четири гола по утакмици.

Звездини кадети играју допадљив и офанзиван фудбал, а колико су разноврсни говори податак да је у досадашњем току првенства било чак 17 стрелаца у редовима црвено-белих. Златна копачка је Андрија Максимовић, који је мреже ривала тресао чак 26 пута, иако не игра на позицији класичног нападача, док су двоцифрени још Стефан Голубовић са 16 и Вељко Вукојевић са 10 погодака. Урош Тегелтија је постигао девет, Андреј Петровић осам, а Дарије Маркочевић и Вукашин Ивановић по седам. У стрелце су се још уписивали: Вељко Милосављевић (четири), Душан Жагар, Давид Ђурић и Виктор Стојановић (2), као и Андреј Младеновић, Огњен Милошевић, Огњен Миленовић, Матеја Остојић, Теодор Илић и Игор Бубања. Када на све то додамо и два аутогола, долазимо до бројке од 101 поготка. Јубиларни 100. гол у сезони дело је нападача Стефана Голубовића.

Веома је леп осећај постићи 100. погодак за свој тим у сезони, али генерално ми је драго што смо толико ефикасни. Ми смо већ сад достигли троцифрен број голова, а имамо још пет утакмица до краја такмичарске године и надам се да ћемо бити још ефикаснији, те на крају освојити титулу – речи су Голубовића.

Слажу се с њим и саиграчи из напада – Вукашин Ивановић и Вељко Вукојевић.

Могли смо и ефикаснији да будемо, кад се узме у обзир колико прилика по мечу имамо, али и ово је одлично. Мислим да ће да буде још много голова до краја сезоне, али коначни циљ је титула – тврди Ивановић.

Значи што смо ефикасни, али као што кажу моји саиграчи, ништа то неће бити битно, уколико на крају сезоне не будемо прваци, а верујем да хоћемо – подвлачи Вукојевић.

Звездини кадети се налазе на трећем месту на табели са бодом мање од Чукаричког и два од вечитог ривала. Чека нас изузетно занимљива завршница сезоне.

Претходни текстВатерполисти у финалу и Лиги шампиона!
Следећи текстКада Борјан брани пенале, Звезда осваја куп