МВП против Чукаричког – Кингс Кангва

55

Фудбалери Црвене звезде, упркос томе што су освојили 34. шампионску титулу, настављају да, пуни мотива, рутинирају противнике, а овог пута смо савладали Чукарички резултатом 4:0. Највећи индекс према платформи ИнСтат остварио је стрелац првог гола – Кингс Кангва.

Ипак, трка за МВП-а била је веома узбудљива, с обзиром на то да је Кангва остварио индекс 276, а Митровић и Азаров, 274, односно 270. Разиграни су фудбалери Звезде били, а Кангва је предњачио у учествовањима у нападима, где је партиципирао у 116 офанзивних акција, комбиновању (27 пута са Николићем) и одузетим лоптама на половини противника (четири), међутим, прилику да се истакну имали су и остали. Конкретно, Мијаиловић је имао највише тачних додавања – 69, уз шест пресечених лопти, где се такође издвојио. Офанзива је припала Иванићу, па је највише дриблао (девет пута), прихватао додавања у 16 метара (осам пута), али и гађао противнички гол (два пута, као и Ракоњац), док се Букари истакао када је реч о дуелима и освојио их 13.

Као што смо истакли, Мијаиловић је највише тачно додавао, али Митровић је упутио три кључна паса, док је Азаров прихватио највише лопти – 65. Брзоноги Митровић је највише пута био и фаулиран – три, а осим њега и Кангве, головима су се издвојили Ракоњац и Спајић. Биланс асистенција подебљали су Николић и Азаров.

Претходни текстЗвездини бисери – Голеаде омладинаца и кадета
Следећи текстМилан Баштинац угостио Звездине пливаче, учеснике митинга у Бањалуци