Јубилеји Звездине деце

60

Два Звездина детета – Страхиња Ераковић и Срђан Мијаиловић стигли су до 100 одиграних утакмица за наш клуб, а симболичну награду у виду дресова, пред меч са Чукаричким, уручиле су им легенде – Јован Куле Аћимовић и Цвијетин Благојевић.

Нема сумње да свако дете ком је црвено-бела боја у срцу и своје фудбалско знање похађа у Омладинској школи Црвене звезде има велику жељу да одигра барем једну утакмицу за сениорски тим, а Страхиња Ераковић је дошао до троцифреног броја наступа у светом дресу. Чупа је, након неколико припрема са сениорима, деби имао 1. августа 2020. године у мечу са Новим Пазаром, а од тада, па до данас постао је један од најстандарднијих фудбалера у нашем тиму, како код Дејана Станковића својевремено, тако и код Милоша Милојевића. Рачунајући данашњу утакмицу, као и пријатељске сусрете, Ераковић је одиграо 131 меч, а још увек се чека на првенац. Дрес му је уручио бивши фудбалер и актуелни потпредседник клуба Јован Куле Аћимовић.

Срђан Мијаиловић је имао сличан пут као Чупа, с обзиром да је са свега 17 година дебитовао за први тим Црвене звезде у сезони 2010/11 када је екипу са клупе предводио Роберт Просинечки. Мићко је у два мандата носећи црвено-бели дрес уписао 138 наступа, као и један погодак, на пријатељском сусрету против Грбља, на зимским припремама 2011. године, а деби на такмичарском мечу, уписао је два месеца касније, против Спартака на Маракани. Дрес му је уручио бивши фудбалер Црвене звезде – Цвијетин Благојевић.

Претходни текстЗвезда убедљиво до пласмана у финале
Следећи текстЦрвена звезда – Чукарички 4:0 (2:0)