Хет-трик титула кадеткиња, Сања Акшам МВП

61

Кадетска селекција ККЖ Црвена звезда мтс одбранила је титулу шампиона Србије и потврдила сувереност Црвене звезде.

Током тродневног завршног турнира у хали „Баскет Сити“ црвено-беле су редом биле сигурне против нишког Студента (76-50), затим Арт Баскета (82-67) и у финалу против Радивој Кораћа 72-60.

Селекција тренера Немање Планојевића је завршила и другу сезону без пораза и крунисала 50. узастопну победу. У претходне три сезоне Црвена звезда у кадетском узрасту има скор 74-1.

МВП играчица финалног турнира Триглав Женске Кадетске лиге Србије за сезону 2022/2023 је наша Сања Акшам, која је током турнира сакупила укупно 54 индексна поена, односно 18 индексних поена по утакмици. Пехар и пригодан поклон уручио је Милан Видосављевић, а поклон пријатеља КСС компаније Стерлинг предала је Ирена Јекић.

Ана Јованов је на основу званичне статистике део прве петорке Женске кадетске лиге Србије у сезони 2022/2023. Уз Ану део најбољих чине и Катарина Ристић (Рас), Милица Митровић (Војводина 021), Лана Антић (Студент) и Александра Алексић (СПД Раднички).

Четврто место на Финалном турниру припало је екипи Визуре, а пехар за четврто место уручила је Слободанка Тувић Максимовић, некадашња репрезентативка. Треће место на финалном турниру освојила је екипа Арт Баскет. Бронзане медаље уручили су Слободанка Тувић Максимовић и Весна Џувер, која је уручила и пехар за треће место.

Друго место на финалном турниру припало је екипи Радивој Кораћ. Сребрне медаље уручили су Слободанка Тувић Максимовић и Милан Видосављевић, а пехар за друго место уручио је Милан Видосављевић.

Златне медаље за прво место и шампионску титулу у Триглав Женској кадетској лиги Србије за сезону 2022/2023 Црвеној звезди су уручили Весна Џувер и Милан Видосављевић. Шампионски пехар уручила је Драгана Контић, члан Управног одбора Кошаркашког савеза Србије.

Претходни текстПобеда рукометашица, савладан Темерин
Следећи текстЗвезда убедљиво до пласмана у финале