Омладинци славили након преокрета

53

Омладинска селекција Црвене звезде савладала је ТСЦ резултатом 5:3 на теренима иза јужне трибине стадиона Рајко Митић у оквиру 25. кола домаћег првенства. Иако су до 41. минута имали два гола заостатка, изабраници Зорана Рендулића су на фантастичан начин дошли до преокрета и петарде у мрежи гостију из Бачке Тополе. Двоструки стрелац у победи био је Стефан Пиргић, док су по једном погађали Игњат Брајић, Ненад Кривокапић и Лука Бошковић.

Црвена звезда – ТСЦ 5:3 (1:2)

Стадион: „Терени Омладинске школе ФК Црвена звезда“.

Судија: Марко Карановић.

Стрелци: Брајић у 34, Кривокапић у 49, Бошковић у 56, Пиргић у 77. и 90. минуту за Црвену звезду, а Скробања у 13, Прерадов у 17. и Бањац у 83. минуту за ТСЦ

Жути картони: Прерадов, Милосавић, Терзић (ТСЦ)

Црвена звезда: Лаиновић, Матић, Голдин, Огбу (од 29. Стојсављевић), Марић, Ћебић (од 29. Кривокапић), Мирановић, Бошковић (од 69. Сандуловић), Радоњић (од 78. Радујко), Пиргић, Брајић (од 65. Ивић).

ТСЦ: Војводић, Зличић, Бањац (од 88. Терзић), Радовановић, Бошњак, Павловић, Прерадов (од 72. Анђелковић), Фусеини (од 69. Шушњар), Лукић (од 76. Холо Нађ), Милосавић, Скробања.

Није најбоље стартовала утакмица по омладинце Црвене звезде јер су већ у 17. минуту заостајали за гостујућом екипом два гола разлике. Иако је прву прилику на мечу имао Лука Бошковић већ у другом, први погодак на мечу је виђен у 13. минуту када је ТСЦ повео преко Скробање, да би четири минута касније Прерадов удвостручио предност гостију. Дошла је Звезда до своје игре када је Зоран Рендулић извршио двоструку промену, те је у 29. минуту на терен убацио Стојсављевића и Кривокапића уместо Огбуа и Ћебића. Одмах након тога у колосалној шанси нашао се Игњат Брајић, чији је ударац у 34. минуту одбранио Вељко Војводић. Недуго затим, тачније у 41. минуту на сјајну асистенцију Ненада Кривокапића погодак је постигао Брајић, а са резултатом 1:2 се и отишло на паузу.

Наставили су фуриозно пулени Зорана Рендулића, па су након прве конкретне прилике у другом делу игре поравнали резултат. Бошковић је упутио одличан центаршут у шеснаестерац екипе из Бачке Тополе, а најнижи фудбалер на терену – Ненад Кривокапић, надвисио је комплетну дефанзивну линију гостију и затресао мрежу Војводића. Већ у 56. минуту Звезда је дошла до потпуног преокрета и то на какав начин, Радоњић је проиграо Луку Бошковића, који се налазио на ивици казненог простора, а онда је уследио прелеп волеј ударац који је лопти дао сјајну путању, а она пропала у малу мрежу.

Уместо стрелаца првог и трећег поготка на терен су крочили Давид Ивић и Лука Сандуловић и додатно убрзали игру црвено-белих, па је тако у 77. минуту дошло до нове промене резултата. Сјајно је пробио по левој страни Сандуловић и упутио ударац, који је Војводић одбио право на ногу капитена Црвене звезде – Стефана Пиргића, који је на атрактиван начин спровео лопту у мрежу. Да имамо неизвесну завршницу, побринуо се Бањац, који је на асистенцију Скробање смањио на 4:3 у 83. минуту меча. Последњи погодак на мечу виђен је у 90. минуту, када је сјајну партију још једном асистенцијом крунисао Ненад Кривокапић, а у улози егзекутора је по други пут био Стефан Пиргић.

Претходни текстКадети убацили у шесту брзину
Следећи текстТријумф Звездиног подмлатка и у Кикинди