Петорка у друштву Чика Рајка

32

Црвена звезда је победом над ТСЦ-ом од 4:1 обезбедила шесту у низу шампионску титулу, што је довело до тога да чак петорица фудбалера који су наступали за наш тим ове сезоне, постану најтрофејнији, раме уз раме са легендарним Рајком Митићем.

Прваци са Звездом, по шести пут су су Милан Борјан, Марко Гобељић, Милан Родић, али и Ел Фарду Бен који је у међувремену напустио клуб, као и Славољуб Срнић који је до тог учинка, за разлику од осталих, стигао из два пута. Тиме су се изједначили са чувеним Рајком Митићем који је титуле освајао 1946, 1951, 1953, 1956, 1957 и 1959. године, а наредна сезона ће бити прилика, за све, осим за Бена који сада наступа за Апоел, да постану најтрофејнији фудбалери у историји Црвене звезде.

Нема сумње да контиунитет Милана Борјана представља нешто невероватно. Реч је о голману који већ шесту сезону у низу, чува мрежу нашег клуба, и који са капитенском траком око руке руши бројне рекорде, а судећи по томе да би каријеру могао да заврши у Црвеној звезди, јасно је да би се тиме у потпуности издвојио на самом врху. Борјан је, ове сезоне, пропустио само два меча у Суперлиги, и то услед повреде, када га је заменио Васиљевић, а нема сумње да траје већ дугих шест година и да је још увек један од најважнијих играча Црвене звезде.

Ништа мањи континуитет нема ни Милан Родић, који је већ шесту годину заредом стандардни леви бек Црвене звезде. Постао је синоним за ту позицију када је реч о нашем клубу, иако сада има конкуренцију у талентованом Азарову, Родић је и у актуелној такмичарској години наступио на 23 меча, уписавши гол и асистенцију.

Када говоримо о Марку Гобељићу, сигурни смо да вам је први синоним „универзалац“, с обзиром на то да је настуапо на обе бековске позиције у нашем тиму, а дешавало се да принудно заигра и дефанзивног везног или штопера. И ове сезоне има одређене минуте, те је на 14 мечева постигао два гола уз асистенцију.

Ништа мањи „универзалац“ није ни Славољуб Срнић, поготово када се узме у обзир да је у првом мандату покривао крилне позиције, наступавши и по десној и левој страни терена у неким великим европским утакмицама. Додуше, по повратку, нашао се на позицији дефанзивног везног фудбалера, а неретко се дешавало да принудно буде и бек. Све то, баш као и Гобељић, извршавао је најпрофесионалније могуће. У актуелној сезони је одиграо 13 утакмица и уписао асистенцију.

Ел Фарду Бен, странац рекордер, човек који је радовањем са три прста подигнута у вис, показао колико воли и Звезду и Србију, иако је у међувремену напустио клуб, такође је добрим делом заслужан за актуелну шампионску титулу. Он је на 11 мечева постигао два гола и уписао три асистенције.

По трофејности, у стопу их прати Мирко Иванић који има пет титула, док су једну мање освојили Александар Катаи, Гелор Канга, Немања Милуновић и Вељко Николић.

Претходни текстЦрвено-бели допутовали у Љубљану (понедељак, 18)
Следећи текстЦрвено-беле у полуфиналу Купа Србије