ЗВЕЗДА ЈЕ ШАМПИОН! Звездине грације освојиле шесту узастопну и 34. титулу шампиона државе!

110

Кошаркашице Црвене звезде освојиле су 34. титулу шампиона државе пошто су у петој утакмици финала плеј-офа Женске кошаркашке лиге Србије савладале Краљево резултатом 67-61 (28-15, 17-19, 11-22, 11-5) и укупним скором 3:2 у победама пригрлиле трофеј.

Црвена звезда је одбранила дуплу круну и још једном показала да је заиста најбоља екипа у Србији!

Није ово била лака финална серија, најузбудљивија у претходних 15 година, али када је остало да се на паркети реши питање победника, тада је поново Звезда била најбоља и шампионски карактер је изнео утакмицу.

Утакмица је почела уз доста приметну нервозу на обе стране, Звезда је повела, Краљево изједначило, а затим су уследиле две тројке – Катанић и Наумчев, надовезала се Милица Бојовић два пенала за 16-8. Рано је Краљево ушло у бонус, што је Звезда кажњавала, да би Хол тројком донела прву двоцифрену предност у серији 7-0, а на крају прве деонице било је 28-15 после поена Јоване Јевтовић након претходног скока.

Држала је Звезда двоцифрену предност и контролисала Гобељићеву, а Милица Бојовић у 15. минуту донела 33-21, али је Едвардс брзо смањила на 33-27 после серије 6-0. Одговорила је тројком Нађа Недељков, а у финишу четвртине и Хол, али је Тамара Рајић погодила из даљине уз звук сирене и смањила на 45-34 за полувреме.

Краљево није одустајало и трећу деоницу су отворили серијом 11-2, чиме су пришли на само „минус 2“ – 47-45, а Нина Тешић је изједначила у 25. минуту. Утакмица је била потпуно отворена, да би Драгана Гобељић тројком донела прву предност гошћама у 28. минуту, 52-54. Пропуштале су црвено-беле своје шансе у нападу, али је Снежа Чолић фаулирана а затим и прецизна са пенала. На последњи одмор се отишло при резултату 56-56.

Чврста, јако тешка последња четвртина. Боље је Звезда почела, серијом 6-0 захваљујући Нађи Недељков, која је била одлична у оба правца (62-56), а Краљево је пет минута било без поена. Погодила је Милица Бојовић након одличних финти за великих 64-56 на четири минута пре краја, да би одговорила Драгана Гобељић првим поенима за свој тим у последњем кварталу. Пропустила је Чолић прилику да тројком реши меч, а на другој страни Тамара Рајић је била прецизна са исте дистанце два минута пре краја за 64-61. Невена Наумчев је изнудила фаул у нападу Драгане Гобељић у тренуцима када Звезда није имала решење у нападу, а Тамара Рајић је направила кораке 50 секунди пре краја. Александра Катанић је убацила један пенал после фаула а Тина Јаковина, оба за 67-61 на 12 секунди пре последње сирене, што је био наговештај велике победе. Промашила је тројку Едвардс и почело је велико славље кошаркашица Црвене звезде за шесту узастопну титулу!

Милица Бојовић је била најефикаснија са 15 поена (9ск), Александра Катанић је убацила 11, Невена Наумчев и Челси Хол по 9.

МВП, најбоља играчица финалне серије је Тина Јаковина, чланица шампионске екипе Црвене звезде, која је остварила укупно 72 индексна поена. Признање је доделила репрезентативка Србије, наша Маша Јанковић.

Најбољи стрелац финалне серије је Драгана Гобељић из Краљева, која је постигла укупно 116 поена на пет утакмица. Плакету јој је доделила репрезентативка Србије, наша Маша Јанковић.

Сребрне медаље финалисти плеј-офа екипи Краљева доделио је генерални секретар КСС Златко Болић. Златне медаље победнику плеј-офа и прваку србије за 2022/2023 екипи Црвене звезде доделио је генерални секретар КСС Златко Болић.

Пехар у трајно власништво прваку Прве женске лиге Србије екипи Црвене звезде уручио је председник КСС Предраг Даниловић, баш као и велики прелазни пехар, капитену Невени Наумчев.

ККЖ Црвена звезда: Наумчев 9 (2ск 1ас 1укл), Хал 9 (4ск 2ас 2укл), Јованов, Чорто, Богићевић, Зечевић (3ск), Катанић 11 (6ск 4ас), Недељков 7 (1ск 1ас 1укл 1блк), Јевтовић 2 (2ск), Бојовић 15 (9ск 2укл), Јаковина 6 (2ск), Чолић 8 (2ск 2ас). Тренер: Драган Вуковић

Спортско друштво Црвена звезда упућује искрене честитке кошаркашицама, стручном штабу, менаџменту и свима у ККЖ Црвена звезда на освајању 34. шампионске титуле!

Претходни текстМилојевић: Навикли смо се на титуле, али ово је велики успех
Следећи текстЗвезда је шампион!