У сусрет противнику – ТСЦ

29

Фудбалери Црвене звезде ће сутра од 18 часова на Маракани дочекати екипу ТСЦ-а, у оквиру првог кола плеј-офа Суперлиге Србије, а бод ће нам бити довољан за освајање титуле.

МЕЂУСОБНИ ДУЕЛИ

Укупно 11 пута смо одмерили снаге са тимом из Бачке Тополе, и имамо учинак од девет победа, једног ремија и пораза. Гол разлика је на нашој страни и износи 32:9.

Први пут смо се састали са ТСЦ у Купу Србије 21. новембра 2018. године када је наш тим са тренерске позиције предводио Владан Милојевић. Тијумфовали смо тада против члана Прве лиге Србије резултатом 4:1. Голове на том мечу за наш тим постигли су Никола Стојиљковић, Дејан Јовељић и Вељко Симић који је погодио мрежу два пута.

Последњи сусрет против ТСЦ-а имали смо 7. марта у Бачкој Тополи, и славили резултатом 1:2, када је апсолутни херој утакмице био Александар Пешић са два поготка, док је за домће прецизан био Ратков.

БУДИТЕ УВЕК УЗ ЗВЕЗДУ

Сви навијачи нашег клуба који неће бити у прилици да уживо прате меч између ТСЦ и Црвене звезде, моћи ће директан пренос меча да испрате на каналу Звезда ТВ, преко нашег студија који почиње у 17 часова и траје за време, а такође и после меча. Утакмица је доступна и на каналу Аренаспорт Премиум 1 са почетком од 18 часова.

Уколико нисте у прилици да пратите видео пренос уживо, можете бити уз наше првотимце и на Звездиној апликацији, путем текстуалног преноса на нашем Меч центру, који је активан на свакој утакмици, из минута у минут, као и на званичном Твитер налогу нашег клуба.

ФОРМА ЕКИПА

Црвена звезда је лидер Суперлиге Србије и после 30 кола имамо 82 освојена бода. Учинак од 26 победа и четири ремија, уз гол разлику 81:14, све говори о доминацији коју тим Милоша Милојевића има ове сезоне, а освојен бод у сутрашњем мечу би нас довео до освајања шесте узастопне шампионске титуле. Звезда је у последњем колу головима Алекса Вига и Стефана Митровића славила са 2:0 против Радничког 1923.

ТСЦ је тренутно другопласиран са 62 освојена бода и гол разликом 52:22. Наш наредни ривал је до тог учинка стигао тако што је уписао 18 победа, уз осам ремија и четири пораза, а у последњих пет утакмица уписали су четири победе и реми, исто као и Звезда. У последњем колу, ТСЦ је савладао Вождовац на гостовању резултатом 1:3, а у стрелце су се уписивали Јовановић, Ратков и Мирчевски.

ПРОТИВНИЧКИ ИГРАЧИ

На голу ТСЦ-а је Звездино дете и млади репрезентативац Србије Вељко Илић. У одбрани су још двојица бивших фудбалера нашег клуба, а реч је о Милошу Цветковићу који је десни бек и штоперу Немањи Стојићу који ће вероватно играти у пару са Гораном Антонићем, док је крај леве аут линије капитен Немања Петровић. Дилема је да ли ће се испред одбране наћи Никола Кувељић или Аранђел Стојковић, али је сигурно да ће испред неког од њих деловати Лука Илић и Ифет Ђаковац. На крилним позицијама ће заиграти Саша Јовановић и Мартин Мирчевски, а најистуренији биће „бонус“ Петар Ратков. Управо су Ратков, Јовановић и Ђаковац први стрелци са осам голова, док је Јовановић и најкреативнији са девет асистенција. Шансу са клупе ће пре свих чекати Иван Милосављевић и Стефан Вукић.

СУДИЈЕ

Главни судија: Срђан Јовановић
Први помоћник: Урош Стојковић
Други помоћник: Милан Михајловић
Четврти судија: Никола Радаковић
ВАР: Момчило Марковић
АВАР: Милош Караџић

ОСТАЛИ МЕЧЕВИ

ПЛЕЈ ОФ

Петак, 19 часова – Вождовац – Раднички 1923
Субота, 16 часова – Војводина – Нови Пазар
Недеља, 18 часова и 30 минута – Чукарички – Партизан

ПЛЕЈ АУТ

Петак, 17 часова – Раднички Ниш – Младост Гат
Петак, 19 часова – Колубара – Младост
Субота, 14 часова – Напредак – Спартак
Недеља, 16 часова и 30 минута – Јавор – Радник

Претходни текстНајава преноса – Три вечита дербија
Следећи текстСвечана академија Џудо клуба Црвена звезда