Свечана академија Џудо клуба Црвена звезда

55

Медија центар стадиона „Рајко Митић“ био је мали да прими све уважене званице, чланове Џудо клуба Црвена звезда као и представнике медија током свечане академије Џудо клуба Црвена звезда.

Као што традиција налаже сваке године Звездине џудоке окупљају се како би обележили успехе нових генерација младих такмичара који су успешно положили испите пред стручном комисијом за виша ученичка звања.

Стојан Вујко председник Скупштине СД Црвена звезда и председник УО ЏК Црвена звезда обратио се спортистима и уваженим званицама.

Велика ми је част и изузетно задовољство да као председник Спортског друштва и председник Управног одбора Џудо клуба Црвена звезда пред собом видим све вас, који представљате будућност и снагу наше црвено- беле породице. Драго ми је да са вама могу да поделим и податак да у нашем Клубу тренутно џудо тренира чак 820 дечака и девојчица на свим нашим локацијама. Од Љутице Богдана, затим секције Јајинци па преко Кошутњака и Врачара до Нове и Старе Пазове и то максимално користећи нову инфраструктуру коју наш Клуб посеђује – истакао је Стојан Вујко.

Стојан Вујко није крио задовољтсво говорећи о резултатима Звездиних џудиста који су више него импресивни.

Драга децо, ви сте својим радом и пожртвованошћу показали како се бране боје нашег Клуба, ви сте као Звездаши већ испунили све оно што свако ко је члан црвено беле породице треба да поседује, ви сте посвећени, радни, вредни, стремите ка највишим циљевима, стремите ка победама. Поносан сам на све резултате које смо остварили у периоду који је за нама. О вашим достигнућима, о вашем и залагању као и раду ваших тренера и подршци ваших родитеља најбоље говори број освојених медаља у овој години, са чак 66 златне, 42 сребрне и 95 бронзаних први смо на ранг листи Џудо савеза Србије. Сва освојена одличја донела су нашем Клубу 28 276 бодова што представља предност од 18 113 поена у односу на другопласирани Клуб.

Уз златни подмладак из Љутице Богдана, Звездини сениори из године у годину постижу резултате на понос не само црвено белих навијача и љубитељима џудоа, већ и на понос Србије.

Када је у питању међународна сцена, у конкуренцији сениора Џудо клуб Црвена звезда је први на табели Европске џудо уније, што је историјски резултат. Посебно смо поносни на чињеницу да смо и ове године најбољи Клуб у оквиру Спортског друштва и да Ипак дозволићете ми да кажем да сам посебно поносан на наше јединство и тимски дух, заједништво у нашем Клубу, у нашој Црвеној звезди. Зато је Црвена звезда више од спорта и зато је бити Звездаш филозофија живота. Живела Црвена звезда! Живела Србија – закључио је Стојан Вујко, председник Скупштине СД Црвена звезда и председник УО ЏК Црвена Звезда.

Свечана академија била је одлична прилика да се представи нова веб страница Џудо клуба Црвена звезда. На добро познатој адреси www.judoclubredstar.rs на којој традиционално џудисти више од 20 година могу наћи све што информације везане не само за наш Клуб већ и џудо уопште, од сада могу наћи и сву потребну статистику везану за спортске успехе свих Звездиних такмичара од полетараца до сениора. Члановима нашег Клуба, уваженим званицама нови Звездин веб сајт представио је Иван Ђукановић.

Свечана академија настављена је са уручењем диплома Звездиним младим џудистима који су током протеклих месеци вредно радили и тренирали на радост свог Клуба, тренера и родитеља и усвајали нова знања на татамију. О томе најбоље говоре успешно положени испити и знање које су показали на нашим традиционалним испитима за виша ученичка звања. Вредне дипломе младим Звездиним џудистима уручили су првотимци нашег Клуба, освајачи бројних медаља на домаћим и међународним такмичењима.

Претходни текстУ сусрет противнику – ТСЦ
Следећи текстФан зоне за најмлађе на западу и истоку против ТСЦ