Сигурна победа против бробеног Сплита

24

Кошаркаши Црвене звезде савладали су екипу Сплита на свом паркету у оквиту 26. кола АБА лиге резултатом 83:74.

Пред више од 4000 гледалаца велика борба је виђена у прве три деонице меча када су се екипе смењивале у вођству. Гости су играли изузетно мотивисано, те су константно били у резултатском егалу.

Црвено-бели су у последњој четвртини преузели ствар у своје руке, те су на крилима Недовића направили серију 16:2 којом су стигли до убедљиве предности (79:63) коју су одржавали до краја утакмице. Резултат на крају био је 83:74.

Најефикаснији у редовима црвено-белих је био Филип Петрушев са 25 поена уз шест скокова. Петрушев је “вукао” тим у прве три деонице, а прикључио му се Немања Недовић који је додао 15 поена, од тога 12 у последњој четвртини.

Госте је предводио Шанон Шортер који је убацио 21 поен уз шест асистенција.

Наше кошаркаше очекују два заостала меча јадранске лиге, где ће наша екипа гостовати Морнару (20.04) и Цедевита Олимпији (24.04), а овај меч означио је и повратак на терен капитена Бранка Лазића након дуже паузе због повреде.

Тренер КК Црвена звезда Меридианбет Душко Ивановић – Вечерас је ова утакмица требало да има другачији ток. Поновило се опуштање и неодговорна игра појединаца. Чекали смо задњу четвртину, недостајала нам је агресивност и у одбрани и посебно у нападу – рекао је тренер црвено-белих.

Прву од две заостале утакмице у регионалној лиги Црвена звезда игра у четвртак од 19 сати у дворани Тополица у Бару.

Претходни текстЗвезда ТВ | Спајићева школа за штопере
Следећи текстЗвезда награђује најкреативније банере