Омладинци рутински с Вождовцем

41

Јуниорска селекција Црвене звезде је савладала екипу Вождовца резултатом 2:0 у оквиру 23. кола првенства, те је направљена сјајна увертира пред вечити дерби који следи. Мрежу ривала начео је Владислав Голдин у финишу првог полувремена резантним ударцем у рашље, да би тачку на сусрет и три бода за пулене Зорана Рендулића потврдио Стефан Пиргић након асистенције Давида Ивића.

Црвена звезда – Вождовац 2:0 (1:0)

Стадион: „Терени Омладинске школе ФК Црвена звезда“.

Судија: Дарко Јекнић.

Стрелци: Голдин у 45. и Пиргић у 76. минуту.

Жути картони: Лечић (Црвена звезда), Димески (Вождовац).

Црвена звезда: Лаиновић, Голдин, Лековић (од 82. Марић), Огбу, Матић, Лечић, Мирановић (од 79. Ћебић), Радоњић, Кривокапић (од 56. Бошковић), Пиргић (од 79. Сандуловић), Брајић (од 72. Ивић).

Вождовац: Бјелица, Луковић (од 79. Василић), Чакован, Јорговановић, Павловић (од 74. Мандић), Стевић (од 77. Николић), Пузовић, Петровић (од 70. Лаушевић), Митровић, Јеленић (од 77. Богдановић), Димески.

Свесни улога, Звездини бисери су од старта меча покушавали да кроз високо стајање изврше пресинг на последњу линију Вождовца. Било је то веома изводљиво, поготово кад се узме у обзир покретљивост читавог нашег тима, а поготово штопера Лековића и Огбуа који су пленили појавом. Умало је Звезда дошла до предности, управо из једне такве акције, када је Пиргић у 30. минуту покушао да искористи непажњу Павловића, али је Димески исправио грешку саиграча из одбране и успео да блокира, првог стрелца и асистента нашег тима. Гости су се добро држали, али је бункер пробијен у 45. минуту када је Матић центрирао са леве стране, Пиргић скочио, лопту главом закачио Чакован, а она стигла до Владислава Голдина који је феноменално погодио рашље.

Мало је фалило и да Радоњићев ударац из 54. минута заврши у мрежи Бјелице, али је Димески поново блокирао, те спречио практично чист погодак. Разбранио се Бјелица, а ударац Брајића из пада у 58. минуту, голман гостију послао је у корнер, премда је тиме најављена додатна офанзива наших бисера. Центаршут Бошковића из 67. минута ишао је право на главу Пиргића који је трзнуо, али је лопта завршила у наручју Бјелице. Наставио је Бошковић да прави разлику на терен, па је и минут касније, након дриблинга, гађао тик преко пречке.

Акција као из уџбеника наших бисера, донела је и коначан резултат. Комбиновали су на средини фудбалери нашег тима, а Ивић је сјајно „избацио“ Стефана Пиргића који се нашао „очи у очи“ са Бјелицом и рутински погодио угао.

Претходни текстИза југа Маракане – Кадети у кругу породице славе Васкрс
Следећи текстКадети петицом чувају врх